Μήνυμα στην...Ευρώπη-μέσω Κρήτης!- στέλνει το CNN που σε ρεπορτάζ του προειδοποιεί ότι οι Τζιχαντιστές έχουν φτάσει πλέον στη Λιβύη και βρίσκονται μια...ανάσα από τα σύνορα της Ευρώπης στο νότο! Προφανώς θέλοντας να δείξει ότι...ποτέ ως σήμερα δεν έφτασαν τόσο κοντά στα...σύνορα έστω κι αν χωρίζει θάλασσα.
Με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους της πόλης της Λιβύης, Ντέρνα, η φονταμενταλιστική και βίαιη έκφανση του Ισλάμ «πάτησε πόδι» σε κοντινή απόσταση από τα αιγυπτιακά σύνορα, μόλις 200 μίλια, από τις νότιες ακτές της Ε.Ε», αναφέρει το αμερικάνικο δίκτυο!
"Fighters loyal to the Islamic State in Iraq and Syria are now in complete control of the city of Derna, population of about 100,000, not far from the Egyptian border and just about 200 miles from the southern shores of the European Union." αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το αμερικανικό ειδησεογραφικό μέσο, αναφέρεται στα νότια σύνορα της ΕΕ (που είναι η Κρήτη) που απέχει 200 μίλια, περίπου 322 χιλιόμετρα, από την πόλη που κατέλαβαν οι μαχητές της ISIS.

“Η μαύρη σημαία (του Ισλαμικού Κράτους) ανεμίζει επάνω από τα κυβερνητικά κτίρια. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίαςμεταφέρουν τα διακριτικά της ISIS. Το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Όλα αυτά σε μία πόλη της Συρίας ή του Ιράκ; Όχι”, αναφέρει το CNN και συμπληρώνει: «Σε μία πόλη στην ακτή της Μεσογείου, στη Λιβύη».

Πρόκειται για ένα...μήνυμα που θέλει αποκρυπτογράφηση κυρίως γιατί πρώτη φορά τίθεται τέτοιο θέμα σε μια περίοδο πολύ ευαίσθητη για την Κρήτη και την Ελλάδα. Και κυρίως θέλει...παρακολούθηση από ελληνικής πλευράς.


πηγή