27.11.14

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Μία απόπειρα αυτοκτονίας την ημέρα

Τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σοκάρουν. Τα στελέχη της μέσα σε πέντε ημέρες γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πέντε ανθρώπους που είχαν πάρει απόφαση να αυτοκτονήσουν.

Το σοκαριστικό είναι ότι καθημερινά τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε ημέρες καλούνταν να προλάβουν να κρατήσουν στη ζωή ανθρώπους. Συνολικά διασώθηκαν τέσσερις γυναίκες και ένα παιδί που ευτυχώς είχαν προειδοποιήσει είτε μέσω internet είτε με μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου.
Στις 10 του μήνα οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για email μιας γυναίκας που προειδοποιούσε ότι θα αυτοκτονήσει. Άμεσα έγινε κινητοποίηση η γυναίκα εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μια ημέρα μετά ήταν ένα γραπτό μήνυμα μιας ακόμη γυναίκας που εκδήλωνε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.
Και σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα εντοπίστηκε έγκαιρα. Τις επόμενες δύο ημέρες οι αστυνομικοί εντόπισαν άλλες δύο γυναίκες, μια στην Εύβοια και μια στην Αττική που επίσης είχαν εκδηλώσει πρόθεση να αυτοκτονήσουν, ενώ στις 14 του μήνα οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι ανάλογη πρόθεση είχε εκδηλώσει και ένας ανήλικος.
Αμέσως και σε αυτή την περίπτωση κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες εντοπισμού από το εξειδικευμένο προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο νεαρός εντοπίστηκε και η απόπειρα αποτράπηκε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου