27.11.14

Συνελήφθη συνεργός του Μπάκο μαζί με εκτελεστή συμβολαίων θανάτου

 Μέλος σπείρας στην οποία μετέχουν τουλάχιστον επτά σεσημασμένοι αλλοδαποί είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, που συνελήφθη την Τετάρτη για την ένοπλη επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο. 
Ο ένας μάλιστα από τους συνεργούς του συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στα Σεπόλια.
Κρυβόταν μαζί με έναν ακόμα Αλβανό κακοποιό, τον οποίο η Αστυνομία θεωρεί εκτελεστή συμβολαίων θανάτου. Στον 31χρονο Μπάκο και τους συνεργούς του αποδίδονται, μεταξύ άλλων, η ανθρωποκτονία 43χρονου στο καφέ – μπαρ στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης στο Μεταξουργείο την 31η Οκτωβρίου, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών καθώς επίσης κλοπές και ληστείες. Ο Μπάκο εντοπίστηκε και συνελήφθη την Τετάρτη σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου.
Στην επιχείρηση, εκτός της Ασφάλειας μετείχαν και άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ). Τη στιγμή της επιχείρησης στο διαμέρισμα βρισκόταν και ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία. Ο αδελφός του 23χρονου είναι έγκλειστος στις φυλακές Πατρών (για ληστείες και κλοπές) και αυτός που μετά το περιστατικό στο Μικρολίμανο έδωσε τηλεφωνική εντολή στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας να παράσχουν κρησφύγετο στον Μπάκο έως ότου βρει τρόπο να εγκαταλείψει τη χώρα.
Κεντρικό ρόλο στη δράση της συμμορίας θεωρείται ότι έχει ο ένας από τους δύο υπηκόους Αλβανίας που συνελήφθησαν σήμερα, Πέμπτη στα Σεπόλια. Φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες της δολοφονίας του 43χρονου στο καφέ – μπαρ του Μεταξουργείου. Επιπλέον, φέρεται να έχει συμμετοχή στην ένοπλη επίθεση εναντίον καφενείου στην οδό Αριστοτέλους την 6η Νοεμβρίου και τη ληστεία σε βάρος Αιγύπτιου ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου συναλλάγματος στην οδό Ψαρών την 22α Σεπτεμβρίου.
Καταζητούνται για συμμετοχή στην ίδια σπείρα τρεις ακόμα αλλοδαποί, ένας υπήκοος Αλβανίας που απασχολεί τις αρχές από το 1995, ένας ομοεθνής του ηλικίας μόλις 16 ετών και ένας σεσημασμένος Πολωνός. Ο τελευταίος έχει το 2012 ληστέψει κατάστημα ψιλικών στο Ν. Φάληρο, έχει μετάσχει στην ένοπλη επίθεση στο καφενείο της οδού Αριστοτέλους, ενώ έχει φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο “Γαλήνη” στο Μικρολίμανο, όπου διανυκτέρευσε ο Αρμπέρ Μπάκο ένα εικοσιτετράωρο πριν την αιματηρή επίθεση στο νυχτερινό κέντρο “Έτσι απλά”.
Το κίνητρο της επίθεσης στο Μικρολίμανο δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια από τους αστυνομικούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου