27.11.14

Η Olayan Group εξαγόρασε το 25% της Costa Navarino

Στην κεφαλή της επιχείρησης θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Στον όμιλο Costa Navarino εισέρχεται η γνωστός όμιλος Olayan μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου όπως ανακοίνωσε η ελληνική πλευρά στα πλαίσια ενίσχυσης του ομίλου και της περαιτέρω ανάπτυξης στο τουρισμό. 
Στόχος δεν είναι μόνο η στήριξη της επόμενης επενδυτικής φάσης του ομίλου αλλά και η παροχή ρευστότητας. 
Ο Όμιλος εταιριών Costa Navarino ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Ομίλου Olayan ως τέταρτο ισότιμο μέτοχο, με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. 
Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος συνεχίζει να ηγείται των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. 
Το α τρίμηνο αναμένενονται αρχικά τα επενδυτικά σχέδια της Costa Navarino με σαφές χρονοδιάγραμμα.
Όπως φαίνεται η αποτυχία απόκτησης του Αστέρα μέσω κοινοπραξίας με τον κ Κωνσταντακόπουλου δεν πτόησε τις φιλοδοξίες του Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχου Καλέντ Ολαγιάν.
Η οικογένεια Ολαγιάν, με περιουσία που υπολογίζεται από το αμερικανικό περιοδικό Forbes κοντά στα 12 δισ. δολάρια, έχει από παλιά δεσμούς με την Ελλάδα. Ήδη από το 1975 έχει μεταφέρει εδώ το μεγαλύτερο τμήμα της διεθνούς δραστηριότητάς της, που μέχρι τότε στεγαζόταν στη Βυρηττό.
Η επιλογή της Αθήνας ως έδρα της εταιρίας δεν είναι τυχαία. Ο Καλέντ Ολαγιάν έχει ελληνικές ρίζες, καθώς είναι γιος του Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχου Σουλεϊμάν Ολαγιάν και της Μαίρης Περδίκη. Η ελληνική Olayan Investments Company Establishment (OICE) στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο στη Γλυφάδα και αποτελεί τη μητρική ενός δικτύου θυγατρικών εταιριών που εκτείνονται από το Ριάντ ως τη Βιέννη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Ορισμένες από τις πιο γνωστές τοποθετήσεις του Olayan Group αφορούν συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο επιχειρηματικών κολοσσών, όπως της The Coca-Cola Bottling Company και της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, αλλά και χρηματοοικονομικών ομίλων όπως της J.P. Morgan και της Credit Suisse.
Στην Ελλάδα, η εταιρία έχει παρουσία στην Chipita από το 1992 και στη Flexopack μέσω της εταιρίας επενδύσεων χαρτοφυλακίου Competrol Establishment που έχει ιδρυθεί το 1972 με έδρα το Λιχτενστάιν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου