Όριο μέχρι 1.000 ευρώ ανά ταξιδιώτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θέτει η κυβέρνηση στο ποσό που μπορεί να μεταφέρει ένας Έλληνας πολίτης σε μετρητά για τα ταξίδια του στο εξωτερικό με την νέα υπουργική απόφαση η οποία παρατείνει την ειδική τραπεζική αργία για τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 13 Ιουλίου.
Παράλληλα, με την νέα υπουργική απόφαση, θα δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους, που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων, να λάβουν -μέσω των καταστημάτων που λειτουργούν- επιπλέον 120 ευρώ από τη σύνταξή τους.
Ποσό 120 ευρώ θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που δικαιούνται αλλα και οι συνταξιούχοι εξωτερικού.
Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η τρέχουσα ρευστότητα επαρκεί για τις ημερήσιες ανάγκες, όπως διαμορφώνονται μετά την επιβολή περιορισμών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δίχως την αύξηση του ELA την ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο αυτό να συνεχιστεί.
Υπογραμμίζουν ότι χωρίς συμφωνία και αύξηση του ορίου του ELA είναι απίθανο τα ΑΤΜ από την Δευτέρα να δίνουν έστω τα 60 ευρώ του ημερήσιου ορίου.

kathimerini.gr