10.7.15

kolotoumpa Ζωής : «Είμαι υπέρ του Οχι, αλλά πρέπει να πάμε όλοι μαζί»

Σε αλλαγή στάσης φαίνεται πως οδηγείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως φάνηκε και από την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα του λογιστικού ελέγχου για το χρέος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση.
Ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ του «Οχι» αλλά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρέπει να πάμε όλοι μαζί», δείχνοντας έτσι ότι θα αφήσει στην άκρη τις διαφωνίες της και θα συνταχθεί με την ηγεσία.
Νωρίτερα επικράτησε έντονη αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος όταν όλη η κυβερνηση προσπαθούσε να πείσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αλλάξει τη διαδικασία συζήτησης της ελληνικής πρότασης. Η πρόεδρος της Βουλής επέβαλε τη λεπτομερή συζήτηση σε 4 επιτροπές για να συζητηθούν τα μέτρα και ζήτησε να μπει στην Ολομέλεια η συμφωνία αύριο!
Από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου θα μπορούσε να φέρει τη συμφωνία σε μια μόνο επιτροπή, την Επιτροπή Οικονομικών, ενώ υπήρχαν αιχμές ότι αυτές οι κινήσεις γίνονταν επίτηδες εκ μέρους της.
Τέτοιο χρονοδιάγραμμα δεν θα ήταν εφικτό για την κυβέρνηση, αφού η συμφωνία πρέπει να συζητηθεί και να δοθεί εξουσιοδότηση απόψε, ώστε το Eurogroup να την εγκρίνει αύριο. Από την κυβέρνηση έχει διευκρινιστεί, μάλιστα, ότι η συζήτηση απόψε στη Βουλή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 8-9 το βράδυ, και όχι ξημερώματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου