10.7.15

ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ οι φήμες για παραιτήσεις - Χωρίς τις υπογραφές Λαφαζάνη και Καμμένου το σχέδιο νόμου


Χωρίς τις υπογραφές Λαφαζάνη και Καμμένου το σχέδιο νόμου - Φήμες για παραιτήσεις

Λίγο μετά τις 23:30 στα αγγλικά και σε ένα άρθρο, συνοδευόμενο από επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέα συμφωνία-μνημόνιο. Το πακέτο των μέτρων, έχει τις υπογραφές όλων των υπουργών εκτός από δύο...  Του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος χθες το βράδυ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, λίγο πριν δηλαδή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αποσταλεί στους θεσμούς, απέφυγε να απαντήσει στο εάν συμφωνεί με το τελικό κείμενο παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στο κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών της περασμένης Πέμπτης. «Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση, όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε αρχικά, ενώ στην ερώτηση για το αν συμφώνησαν όλοι στην πρόταση αυτή ανέφερε:: «Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο; Γνωρίζετε καλά ότι έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχηγών, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες».
Πληροφορίες χθες έκαναν λόγο για την υποβολή παραίτησης από τον Π. Λαφαζάνη
. Ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης ωστόσο δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση ή αναφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Προφανώς οι φήμες στηρίζονται στη στάση που έχει τηρήσει ως τώρα και στην χθεσινή κλιμάκωση με τη ρητορική του ενάντια στο μνημόνιο.
Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν όσα ακούγονται για παραίτηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ. Είναι γνωστό ότι η Αριστερή Πλατφόρμα διαφωνεί με πολλά από τα μέτρα που προτείνονται και οι φήμες κάνουν λόγο για παραίτηση υπουργών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος πιθανότατα να στηρίξει την κυβέρνηση αλλά να αποχωρήσει από αυτήν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου