10.7.15

Ολονυχτία η συζήτηση στη Βουλή


Διάσκεψη προέδρων συγκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Ολονυχτία η συζήτηση στη Βουλή

Ερωτήματα προκαλεί η καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να δοθεί εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για την ελληνική πρόταση ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συγκαλεί διάσκεψη των Προέδρων. Στη Διάσκεψη των προέδρων θα αποφασιστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Ολομέλεια οπότε και θα οριστεί η ώρα κατά την οποία θα ξεκινήσει η συζήτηση.
Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ, μια ώρα μετά τη λήξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή. Η πρόεδρος προσανατολίζεται να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01.
Η Βουλή πρέπει να εγκρίνει την κυβερνητική πρόταση και να εξουσιοδοτήσει τον Πρωθυπουργό να μεταβεί στις Βρυξέλλες για συμφωνία.
Τις τελευταίες ώρες καταβάλλονται προσπάθειες να καμφθούν οι αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Κατά τη διαδικασία στην Ολομέλεια, θα τοποθετηθούν αρχικά οι εισηγητές, στη συνέχεια θα πάρουν τον λόγο κάποιοι βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και οι πολιτικοί αρχηγοί, εφόσον το θελήσουν.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το άρθρο 89 -με βάση το οποίο εισήχθη προς συζήτηση η ελληνική πρόταση ως νομοσχέδιο στη Βουλή- στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι υποχρεωτικές οι τοποθετήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, οι αρχηγοί προτίθενται να τοποθετηθούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου