21.11.15

ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; Οι λόγοι που οδηγούν σε διάλυση την κυβέρνηση Τσίπρα!

Αστάθεια και σύνδρομα διάλυσης παρουσιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με παραιτήσεις και αρνήσεις βουλευτών να ακολουθήσουν άλλο την πολιτική ακραίων μέτρων λιτότητας, βαριάς φορολογίας και κοινωνικής υποβάθμισης!
Καθημερινά, επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται στο δρόμο και διαδηλώνουν, με την ανοχή τους να έχει τερματιστεί και να φτάνουν σε σημείο σύγκρουσης με τις δυνάμεις καταστολής της... πρώτης φοράς αριστερά.
Συνδικάτα και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δυναμώνουν και αποτελούν την βάση απεργιακών κοινητοποιήσεων και δράσεων, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βιώνει εδώ και καιρό την αντίφαση της πολιτικής του, σε σχέση με την ιδεολογία του και τις θεωρητικές του βάσεις.
Κρίνεται απολύτως λογικό και ενδεχομένως άμμεσα απαραίτητο, η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας να αναζητήσουν εκ νέου τη λαϊκή εντολή μέσω εκλογών, προκειμένου να λάβουν το "οκ" από το λαό για την νέα σειρά μέτρων που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή.
Αν, πάντως, η κυβέρνηση Σύριζα συνεχίζει να κλείνει τα μάτια σε λαϊκές αντιδράσεις, κοινωνική ανέχεια και οικονομική διάλυση και προτιμά να τα υπερκαλύπτει με αστυνομική καταστολή και ανθρωπιστική αδιαφορία, τότε αντιπολιτευτικές δυνάμεις είναι έτοιμες στην πρώτη ευκαιρία να διεκδικήσουν τη δική τους ευκαιρία για διακυβέρνηση.
Με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, οι εκλογές είναι ένα σενάριο πιθανό και ίσως το πλέον ορθό πολιτικά, με τη δημοκρατία -έστω και τσακισμένη- να δίνει ξανά τη λύση στα αξεπέραστα προβλήματα του παρόντος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου