18.11.15

Πως η Costa Navarino ώθησε τη British Airways να ξεκινήσει απ΄ευθείας πτήσεις Καλαμάτα - Λονδίνο



H Costa Navarino αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσότερους Βρετανούς ταξιδιώτες από το 2016 και τα επόμενα χρόνια, ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση της British Airways για την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Heathrow του Λονδίνου προς την Καλαμάτα, από τις 30 Απριλίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το νέο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων της British Airways θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας που ξεκινά και κλείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα με πτήσεις από τον Φεβρουάριο ως τον Δεκέμβριο.

Η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο, απευθείας από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Οι δύο εβδομαδιαίες πτήσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην αυξημένη δυναμική της Μεσσηνίας, η οποία ενισχύθηκε σημαντικά και από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου της ABTA στην Costa Navarino, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, παρουσία 550 από τους σημαντικότερους επαγγελματίες του βρετανικού τουρισμού.

Η British Airways από τις 30 Απριλίου του 2016 θα συνδέει το Λονδίνο με την ήρεμη Μεσσηνιακή ακτή.

Οι δύο αεροπορικές συνδέσεις είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της TEMES, την εταιρεία ανάπτυξης της Costa Navarino, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κος Στέφανος Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TEMES, επισήμανε: «Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι η British Airways θα πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις από Heathrow στην Καλαμάτα από τον ερχόμενο Απρίλιο. Παράλληλα, είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η κοινή μας συνεργασία με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει σε μια τέτοια σημαντική εξέλιξη, με σημαντικά οφέλη, τόσο για την περιοχή και την Costa Navarino, όσο και για την ίδια τη χώρα.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της επιτυχημένης συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη να δημιουργηθούν και άλλες παρόμοιες συνέργειες για την επίτευξη κοινών στόχων αμοιβαίου οφέλους για όλους.»


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου