2.4.16

Πότε κλείνουν για καλοκαίρι, και πότε ανοίγουν το φθινόπωρο τα σχολεία;

Πότε κλείνουν για καλοκαίρι, και πότε ανοίγουν το φθινόπωρο τα σχολεία;Τρεις μήνες καλοκαιρινή ανάπαυλα θα συμπληρώσουν, παρα δύο μέρες, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της χώρας

Το κουδούνι στα δημοτικά σχολεία της χώρας για τους μικρούς μαθητές θα χτυπήσει για τελευταία φορά για φέτος την Τρίτη 14 Ιουνίου  και θα σημάνει την έναρξη των διακοπών του καλοκαιριού.
Αυτό έγινε γνωστό με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας αφού ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται το πρόγραμμα του δεκατιανού στα δημοτικά σχολεία έως την τελευταία ημέρα μαθημάτων των μικρών μαθητών και συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου.
 
Όπως γράφει το alfavita.gr  ο Υπουργός Παιδείας έχει ήδη κάνει γνωστό ότι τα σχολεία για το επόμενο σχολικό έτος 2016 - 2017 θα ανοίξουν για τους μαθητές δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στις 12 Σεπτεμβρίου.
Πότε κλείνουν για Πάσχα
Αντίστροφα μετρούν πλέον οι μαθητές για τις διακοπές του Πάσχα. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείο Παιδείας δεν θα επιτραπεί η αναπλήρωση των μαθημάτων τις ημέρες των εορτών.
Συγκεκριμένα, τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα στις 22 Απριλίου 2016 και θα ανοίξουν στις 9 Μαϊου 2016.
Πανελλαδικές - Ημερομηνίες - Πρόγραμμα
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις φέτος ξεκινούν στις 16 Μαϊου ενώ τα μαθήματα θα σταματήσουν σε γυμνάσια και λύκεια στις 13 Μαϊου
Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα και πιο αναλυτικά

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου