9.2.18

Κρατούσαν σαν δούλους 200 μετανάστες σε κτήμα

Οι άνδρες απελευθερώθηκαν από την αστυνομία και φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους

Μία υπόθεση που θυμίζει της ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας αποκαλύφθηκε στην Βρετανία. Διακόσιοι μετανάστες ήταν «φυλακισμένοι» και ζούσαν σε συνθήκες δουλείας σε αγρόκτημα - , στην Κουρνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας.
Η αστυνομία, μετά από επιχείρηση, απελευθέρωσε τους εργάτες, κυρίως άνδρες από τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, και συνέλαβαν τρεις άνδρες.
Οι αρχές τόνισαν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου της σύγχρονης δουλείας.
Φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν αναλάβει τη φροντίδα των 200 μεταναστών που βρέθηκαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες.
Η Κάθριν Τέιλορ, του Στρατού της Σωτηρίας, είπε ότι στους εργάτες θα παρασχεθεί δωρεάν στέγη, ενώ όσοι θέλουν κάποια βοήθεια θα λάβουν επίσης συμβουλές σε ό,τι αφορά το νομικό και μεταναστευτικό καθεστώς τους. «Είναι ζωτικής σημασίας, όλα τα θύματα να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για την εμπειρία τους σε ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον και να έχουν πρόσβαση στη βοήθεια που χρειάζονται και τους αξίζει», τόνισε.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν στο νου τους τη δουλεία όταν αγοράσουν ή λάβουν λουλούδια την επόμενη εβδομάδα, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πίσω από αυτά τα φαινομενικά αθώα προϊόντα μπορεί να κρύβονται πολύ σκοτεινές πρακτικές», σχολίασε ο Τζάκουμπ Σόμπικ, εκπρόσωπος της διεθνούς οργάνωσης κατά της δουλείας Anti-Slavery International.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα εξαναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη Βρετανία. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι κατά πολύ υψηλότερος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου