8.2.18

Τόπ προορισμοί στην Ελλάδα τον φετινό χειμώνα

Ειδικότερα και με βάση τις τάσεις που κατέγραψε η www.trivago.gr., η Σαντορίνη αποτελεί ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό και τη χειμερινή περίοδο.
Τέσσερις από τους δέκα τοπ προτιμώμενους προορισμούς για τους διεθνείς τουρίστες, βρίσκονται στη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και η Οία.
Οι ξένοι τουρίστες θα προτιμήσουν κι άλλους νησιωτικούς προορισμούς όπως τη Χώρα της Μυκόνου, τα Χανιά και την Πόλη της Ρόδου. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αποτελούν την πρώτη και τρίτη επιλογή των διεθνών ταξιδιωτών αντίστοιχα. Μέσα στο τοπ 10 των προτιμώμενων προορισμών βρίσκεται και η Παραλία της Αικατερίνης, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση.
Οι εθνικότητες που προτίμησαν την Ελλάδα το χειμώνα του 2018

 Την Ελλάδα προτιμούν κατά τους φετινούς, χειμερινούς μήνες ως επί το πλείστον οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, ακολουθούμενοι από τους Ρουμάνους και τους Ιταλούς. Επιπλέον παρατηρείται ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν υψηλότερο μέσο όρο ανά βραδιά για τους προορισμούς της Σαντορίνης και τη Χώρα της Μυκόνου, ενώ επέλεξαν χαμηλότερο μέσο όρο τιμής ανά βραδιά για την Πόλη της Ρόδου και για τα Χανιά.
Στην Αθήνα, στο Ημεροβίγλι και στη Χώρα της Μυκόνου θα διανυκτερεύσουν κατά μέσο όρο τέσσερις ημέρες οι ξένοι επισκέπτες, ενώ πιο σύντομη θα είναι η διαμονή τους στο Φηροστεφάνι και στην Παραλία της Αικατερίνης με μέσο όρο διαμονής δύο μέρες και μία μέρα αντίστοιχα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου