Ότι η Αγιορείτικη κουζίνα είναι ξεχωριστή το ξέρουν όλοι. Άλλωστε δεν είναι και λίγα τα βιβλία που κυκλοφορούν με συνταγές μοναχών. Αλλά και οι μάγειροι – σεφ που επισκέπτονται την Αθωνική Πολιτεία για να μάθουν κάποιο μυστικό επίσης δεν είναι λίγοι.
Στο site Ορθόδοξο Βήμα μόλις χθες παρουσιάστηκε η συνταγή
Ρύζι με Φασόλια. Ας τη δοκιμάσουμε:
Υλικά που χρειάζονται
250 γρ. φασόλια (όχι γίγαντες)
250 γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
250 γρ. φασόλια (όχι γίγαντες)
250 γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το ρεντέ
1 πιπεριά
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Αλάτι
4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το ρεντέ
1 πιπεριά
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια να σταθούν μια νύχτα στο νερό. Την άλλη μέρα τα βράζουμε και τα αλατίζουμε για 1 ώρα περίπου.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα κρατάμε στο νερό τους. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με τις πιπεριές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα φασόλια, το ρύζι και το νερό των φασολιών. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά.
Βάζουμε τα φασόλια να σταθούν μια νύχτα στο νερό. Την άλλη μέρα τα βράζουμε και τα αλατίζουμε για 1 ώρα περίπου.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα κρατάμε στο νερό τους. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με τις πιπεριές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τα φασόλια, το ρύζι και το νερό των φασολιών. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά.