10.2.18

Χαμένη ευκαιρία...

Το γεγονός ότι όλοι και όλα πλέον καταμαρτυρούν ότι η σκευωρία γύρω από τη Novartis, προκειμένου να πληγούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, έχει καταρρεύσει το καταλαβαίνουμε όλοι. Αντιλαμβάνονται ακόμη και στην κυβέρνηση (όχι οι ταλιμπάν, οι ας πούμε κανονικοί) ότι έχουν γίνει τεράστια λάθη.
Από βιασύνη; Από την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σύννεφο τη στιγμή που το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην κυβέρνηση;
‘Η μήπως από το γεγονός ότι έτσι λειτουργεί ο Τσίπρας και η παρέα του; Δηλαδή ότι στήνει υποθέσεις κι έχει τα τελευταία τρία χρόνια κάνει την ανωμαλία, το έγκλημα, τη σκευωρία, κανονικότητα στην Ελλάδα;
Πραγματικά δεν ξέρουμε από πού να πιάσουμε αυτή την υπόθεση. Δεν είναι μόνο οι τρεις μάρτυρες – κουκουλοφόροι που επιστρατεύτηκαν για να
στηρίξουν ένα αστήρικτο κατηγορητήριο. Δεν είναι οι ασάφειες μέσα στη δικογραφία και τα «λάθη» ακόμη και του FBI. Είναι και το γεγονός ότι πλέον καταγγέλλονται και σοβαρά νομικά λάθη από τους εισαγγελείς.
Και ο Χ. Αθανασίου και ο Ευ. Βενιζέλος έχουν πει ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς υπέπεσαν σε ένα απίστευτο λάθος. Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός κ. Αθανασίου, με βάση το νόμο του 2014, προκειμένου να μπορέσει κάποιος να μπει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα δεν αρκεί μόνο η πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Διαφθοράς, αλλά χρειάζεται η έγγραφη άδεια του αντιεισαγγελέα Διαφθοράς του Αρείου Πάγου. Κάτι που στην περίπτωση των μαρτύρων της Novartis δεν έχει γίνει. Ανέφερε δε ότι η έγκριση του αντιεισαγγελέα που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς δεν μπορεί να γίνει εκ των υστέρων.
Από τη σπουδή τους δηλαδή, βρήκαν τρεις μάρτυρες, τους εκβίασαν, τους δωροδόκησαν ή τους διέσωσαν από δικά τους αμαρτήματα, τους έκαναν προστατευόμενους αλλά με λάθος τρόπο και τώρα.. μπορούν να βγουν πολύ εύκολα άκυρα όλα.
Όμως, για ποια ανωνυμία μιλάμε. Πολλά ΜΜΕ αποκάλυψαν χθες το όνομα της μιας εκ των μαρτύρων, γραμματέα του Κ. Φρουζή. Και το όνομα αποκαλύφθηκε από… λάθος του FBI. Από γκάφα των Αμερικανών που σε τέτοια είναι πολύ προσεκτικοί;
Τα ύστερα του κόσμου. Έγιναν και οι Αμερικανοί… Έλληνες και κάνουν τέτοια λάθη; Ή κάποιον άλλο λάκκο έχει η φάβα;
Όλο το σκηνικό αποδεικνύει ότι είναι σαθρό και την ίδια στιγμή οι εισαγγελείς, ειδικά η Τουλουπάκη, υποστηρίζουν ότι δεν έκαναν σύσκεψη με κυβερνητικό παράγοντα, δεν πιέζονται από κανέναν και όλα τα κάνουν νόμιμα.
Το αν έγιναν συσκέψεις ή υπήρξαν πιέσεις ας μας το πει ο Κοντονής και ο Παπαγγελόπουλος, τίποτε άλλο.
Το αν η εισαγγελέας διαφθοράς αποφάσισε να το παίξει.. Ντι Πιέτρο που έχει βάλει στόχο της ζωής της να καθαρίσει το πολιτικό σκηνικό, το αφήνουμε στην κρίση του καθενός. Ας κάνει αυτά που θέλει, αλλά πάνω σε μια κανονική υπόθεση.
Το σκάνδαλο της Novartis είναι σκάνδαλο και πρέπει να ερευνηθεί, όπως γίνεται παντού. Ποιοι τα πήραν, δημοσιογράφοι, γιατροί, στελέχη υγείας και πολιτικοί. Όσα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί να οδηγηθούν στο δικαστήριο.
Αλλά με πραγματικά στοιχεία, όχι με κατασκευασμένες υποθέσεις και με ξεκάθαρη πλέον παρέμβαση στη δικαιοσύνη από κυβερνητικούς παράγοντες.
Δυστυχώς ο τρόπος που ο Τσίπρας και η παρέα του έστησαν αυτό το σκηνικό θα οδηγήσει μοιραία στη συγκάλυψη ή στην καλύτερη περίπτωση σε μια μακροχρόνια διαδικασία από την οποία κανείς δεν θα έχει να περιμένει πολλά.
Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί να τη γλιτώσουν τα λαμόγια που έπαιρναν τόσα λεφτά; Μόνο και μόνο για να μπει στο κάδρο ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και ο Βενιζέλος; Μόνο και μόνο για να παίξει επικοινωνιακό παιχνίδι ο Τσίπρας;
Μόνο και μόνο γιατί είχαν ετοιμάσει ένα σκάνδαλο προκειμένου να ρίξουν σανό στον κόσμο; Μέχρι το επόμενο σκάνδαλο;
Ο Τσίπρας και η προκλητική παρέα του έκαναν αυτό που ξέρουν καλά. Δηλαδή προχώρησαν σε τέτοιες ενέργειες ώστε να αποδείξουν πως μπορούν ακόμη και με σαθρά επιχειρήματα να ενοχοποιήσουν, να εξευτελίσουν κάποιους πολιτικούς αντιπάλους. Επειδή τους «περνάει», επειδή αισθάνονται ισχυροί κι ότι ελέγχουν τα πάντα, επειδή η ανικανότητά τους θα καλυφθεί μόνο με το να σπιλώσουν πολίτες.
Αυτά που γίνονται δεν έχουν προηγούμενο… μέχρι το επόμενο. Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων ή ο Τσίπρας μέχρι να πέσει θα στήνει σκάνδαλα και θα στοχοποιεί ανθρώπους. Ακόμη κι αν είναι να θυσιάσει την ουσία μιας υπόθεσης, ακόμη κι αν χαθεί μια καλή ευκαιρία για κάθαρση στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου