8.2.18

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Έχει ξεκινήσει η συγκομιδή της χειμερινής καλλιέργειας αγγουριού σε περιοχές της Κρήτης ενώ στην Τριφυλία θα ξεκινήσει τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. 
Οι τιμές για το εξαγώγιμο είναι από 80 λεπτά ανά κιλό έως και 1 ευρώ ανά κιλό, ενώ η τιμή για το χαμηλότερης ποιότητας κυμαίνεται από 50 έως 70 λεπτά ανά κιλό. Τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τους παραγωγούς είναι κυρίως η έλλειψη καλής ποιότητας νερού στην Ιεράπετρα ενώ οι καταστροφές σε θερμοκήπια της Άρβης αφορούσαν κυρίως άλλες καλλιέργειες όπως οι μπανάνες και οι ντομάτες, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η Τριφυλία κρατάει γερά...
Παραγωγός από τα Φιλιατρά της Τριφυλίας που παράγει μακρύ αγγούρι, σε προσωπική επικοινωνία που είχε με τον ΑγροΤύπο ανέφερε: 
«Οι φυτεύσεις αγγουριών στην περιοχή ξεκινούν από αρχές έως 20 Φεβρουάριου και οι καλοκαιρινές Ιούνιο έως τέλη Ιουλίου. Η συγκομιδή αντίστοιχα ξεκινά για την χειμερινή καλλιέργεια από αρχές Μαρτίου και τελειώνει τον Ιούνιο που ξεκινά η επόμενη καλλιέργεια. Τα σημαντικότερα προβλήματα της καλλιέργειας είναι ο θρύπας αλλά και ο τετράνυχος και αυτό διότι δεν υπάρχουν εγκεκριμένα σκευάσματα που να τον αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά και αναγκαζόμαστε να ψεκάζουμε με τα εγκεκριμένα πολλές φορές, χωρίς αποτέλεσμα και συνεπώς αυξάνει και το κόστος παραγωγής. Ως αποτέλεσμα άλλες χώρες στις οποίες επιτρέπεται η χρήση σκευασμάτων που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον τετράνυχο και τον θρύπα,να πωλούν σε πολύ χαμηλότερες τιμές" είπε χαρακτηριστικά. 
Επιμέλεια ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου