" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

20.9.18

Χάκερ «αναστάτωσε» ζευγάρι και γειτονιά στην Κρήτη

Δεν πίστευε στα μάτια της μια 29χρονη στο Ηράκλειο όταν επιστρέφοντας στο σπίτι της διαπίστωσε πως άνδρες της αστυνομίας είχαν κυκλώσει το σπίτι όπου διαμένει, ενημερώνοντας την, πως κάποιος εντός της οικίας είναι έτοιμος να δώσει τέλος στη ζωή του.
Σοκαρισμένη η ίδια πίστεψε πως ίσως να πρόκειται για τον 29χρονο φίλο της με τον οποίο συγκατοικούν εδώ και χρόνια, με την υπόθεση να παίρνει άσχημη τροπή για την ίδια.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε ανάρτηση από λογαριασμό twitter με τη διεύθυνση IP να ανήκει στην οικία του ζευγαριού. Το τι ακολούθησε αποκαλύπτει ο 29χρονος φίλος της κοπέλας στην ΚΡΗΤΗ TV.
Διαπιστώθηκε λοιπόν πως επίδοξος χάκερ από κοντινή πολυκατοικία, έσπασε τους κωδικούς του ρούτερ του ζευγαριού, προχωρώντας σε αυτή την ανάρτηση. Χαραχτηριστική ήταν πάντως η ταχύτητα με την οποία το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδρασε, μέσω μιας επικοινωνιακής γέφυρας που στήθηκε μεταξύ Αθήνας και Ηρακλείου, με μοναδικό στόχο να αποτρέψει μια ενδεχόμενη αυτοχειρία.
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία πάντως αναφέρουν πως η υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει περισσότερες από 1.600 απόπειρες αυτοκτονίας τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα.


 neakriti.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου