21.9.18

ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΡΑΘΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΦΑΚΕΛΟ

ΕΜΜΕΣΗ απάντηση σε όσα γράφτηκαν ή ειπώθηκαν για το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου, έχει δώσει μέσα από γραπτό του σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα πριν την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στη περιοχή, ο Δήμαρχος Τριφυλίας, που γνωρίζει καλά την υπόθεση.
Όλα αυτά καθώς ακούστηκαν τάχα απόψεις ή σχόλια ότι δεν υπήρχε καν μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο και η επικαιροποίηση της με πλήρη φάκελο ήταν απλά..προεκλογικό πυροτέχνημα! 
Η αλήθεια μάλλον για όσους δεν αντέχουν είναι διαφορετική. 
Πιο αναλυτικά σε ανάρτησή του έγραψε ότι
 " Το λιμάνι του Μαράθου απο το 1994 άρχισε να καταστρέφεται με αποτέλεσμα να φτάσει στην απογοητευτική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα .
Μετά απο 24 άγονα χρόνια κατατέθηκε για πρώτη φορά πρόταση για την " Ανάπτυξη του αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθόπολης ύψους 6,7 εκατ. ευρώ ,στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ,του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης .
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Είναι η πρώτη φορά που ελπίζουμε και με πίστη θα προχωρήσουμε για την ένταξή και την υλοποίηση του έργου .
Δυστυχώς αυτοί οι ελάχιστοι που επενδύουν πολιτικά, στην καταστροφή του τόπου μας , δεν επιβεβαιώνονται . Η Δημοτική αρχή θα συνεχίσει αταλάντευτα να εργάζεται για το καλό του τόπου μας κ της κοινωνίας μας αδιαφορώντας πλήρως για σενάρια , λασπολογίες και κατασκευασμένες ειδήσεις ."
Θυμίζουμε ότι η τωρινή εργολαβία στο λιμάνι Κυπαρισσίας ανέλαβε ήδη την απομάκρυνση ογκόλιθων που έπεσαν λόγω θαλασσοταραχής στο Μάραθο, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο φάκελος του έργου θα εγκριθεί πριν το τέλος του έτους. 
Το ερώτημα είναι η αποστροφή του λόγου του Δημάρχου να μάθουμε επιτέλους αν υπάρχει τελικά ως δεδομένο η απαξίωση της Τριφυλίας, αλλά κυρίως γιατί κάποιες ειδήσεις τελικά αποδεικνύονται ότι είναι fake news. Όπως έχουμε γράψει μετά το θόρυβο για το έργο προ μηνών η Δημοτική αρχή απάντησε στο Δ.Σ. χωρίς τότε να εκδώσει ανακοίνωση για την..σεναριολογία γύρω από το έργο. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                                      
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
 
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ η Επιτροπή που θα εξετάσει αιτήματα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Τριφυλία με απόφαση του Δήμου που αναρτήθηκε στην Διαύγεια καθώς η θετική έκβαση των αιτημάτων συνοδεύεται από εφάπαξ βοήθημα και όχι μόνο. Πιο αναλυτικά η επιτροπή είναι η εξής:
Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται πως:
ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ τριμελή Επιτροπή με τα ακόλουθα μέλη :
1. Δημήτριο Σαρμαντζή – Εντεταλμένο Σύμβουλο Κοιν. Προστασίας ως εκπρόσωπο του Δήμου Τριφυλίας, με αναπληρωτή τον Αναστάσιο Πούλο – Αντιδήμαρχο Δήμου Τριφυλίας.
2. Απόστολο Ι. Νικολόπουλο, Τομεάρχης Χρηστών Δικτύου, Εκπρόσωπος του Διαχειριστή τουωΕλληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.)
3. Γεώργιο Παναγόπουλο, Εκπρόσωπο του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Συντονιστής της Επιτροπής θα είναι ο Εκπρόσωπος του Δήμου Τριφυλίας.
Γραμματειακή Υποστήριξη της Επιτροπής θα παρέχεται από τη Διοικητική Υπάλληλο του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου κ. Στυλιανού Φωτεινή
Αρμοδιότητες – Καθήκοντα της Επιτροπής:
Η εξέταση των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί, η αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης των αιτούντων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην σχετική Κ.Υ.Α., η χορήγηση του ειδικού βοηθήματος και η εντολή για την άμεση επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών.
Τόπος υποδοχής – Κατάθεση αιτημάτων:
Στα κατά τόπους Δημοτικά καταστήματα του Δήμου Τριφυλίας, όπου αφού πρωτοκολληθούν θα προωθούνται άμεσα στην Γραμματεία της αρμόδιας Επιτροπής για τις περαιτέρω ενέργειες

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου