21.9.18

Yπόθεση Λαγούδη: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατός της

Ραγδαίες είναι τις τελευταίες ώρες -όπως αναμενόταν εξάλλου- οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, που επί περίπου οκτώ μήνες απασχολεί εντόνως το πανελλήνιο.

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες του sinidisi.gr ο Εισαγγελέας Αγρινίου, διέταξε την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος αγνώστων δραστών, έχοντας προφανώς ισχυρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, το διάστημα που είχε στα χέρια του τον φάκελο της υπόθεσης.
Πρόκειται σίγουρα για μία εξέλιξη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις και τα όσα διέρρεε από την πρώτη στιγμή η τοπική αστυνομία, η οποία επέμενε για αυτοχειρία της 44χρονης μητέρας.
Η υπόθεση πλέον περνά στον Ανακριτή Αγρινίου, ο οποίος θα πρέπει αξιοποιώντας το μέχρι τώρα υλικό, καλώντας ενδεχομένως από την πλευρά του ο ίδιος σε νέες καταθέσεις όσους φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Το αποτέλεσμα των ερευνών του θα το διαβιβάσει στον Εισαγγελέα ο οποίος έχει προτείνει την άσκηση ποινικών διώξεων κατά αγνώστων.
Οι δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Εισαγγελέα Αγρινίου να «ανοίγει» επί της ουσίας μία υπόθεση που αρκετοί θεωρούσαν ότι ο φάκελός της έχει κλείσει.
Η νομική πλευρά της οικογένειας της άτυχης 44χρονης επιβεβαιώνει πλήρως τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε το sinidisi.gr. Ήδη μιλούν για ουσιαστική δικαίωση των προσπαθειών της οικογένειας αναμένοντας την πορεία της έρευνας των ανακριτικών αρχών. Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου Γεώργιος Πέτρος, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος αγνώστων δραστών, απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις και για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας.
«Έχει πλέον αποκρυσταλλωθεί το γεγονός ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το γεγονός ότι στη δίωξη αναφέρεται η συναυτουργία δείχνει ότι υπάρχουν ενδείξεις για την εμπλοκή παραπάνω από δύο ατόμων, αλλά και ενός τρίτου ηθικού αυτουργού που ενδεχομένως να έδωσε την εντολή για τις εγκληματικές πράξεις» δηλώνουν οι δικηγόροι της οικογένειας

sinidisi

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου