" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

21.9.18

Το Erasmus+ στην Καλαμάτα: Πρακτική άσκηση νέων από την Ιταλία στο Elite city resort στην Ιππόσχεση και στο ΚΕΦΙΑΠ.


Ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ) σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό IFOMαπό την Ιταλία, φιλοξενεί στην πόλη της Καλαμάτας 7 τελειόφοιτους μαθητές λυκείου από το τμήμα υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και από το τμήμα τουρισμού του Μιλάνο.
Μέρος των σπουδών τους είναι η πρακτική άσκηση και η Κ.Α.ΝΕ. τους πρότεινε την πόλη μας, πρόσκληση την οποία και αποδέχτηκαν.
Έτσι λοιπόν, οινέοι ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση για 3 μήνεςστο Elitecityresort, στο Κέντρο θεραπευτικής ιππασίας ( Ιππόσχεση) και στο Κέντρο φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης Μεσσηνίας ( ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.).
Στόχος του προγράμματος είναι οι σπουδαστές, να εφαρμόσουν πρακτικές και δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα αποκτήσουν αλλά και θα μεταδώσουν γνώσεις,  σε συνεργασία με το καταρτισμένο προσωπικό του κάθε χώρου και σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν.Η πρακτική χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κινητικότητας
Οι νέοι ξεναγήθηκαν ήδη σε όλα τα σημαντικά σημεία της Καλαμάτας καθώς μέρος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και γλώσσα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κoΜαλαπέτσα Νίκο από το Elitecityresort,την κα ΑμαλίαΔουλάμη και τον κοΠαναγιώτη Σαβελή από την Ιππόσχεση, την κα Μαλαπέτσα Αγγελική από το ΚΕΦΙΑΠ και το προσωπικό των δύο φορέων για την συμβολή τους στο πρόγραμμα, την εξαιρετική υποδοχή των σπουδαστών αλλά και τον επαγγελματισμό στο έργο που προσφέρουν.
ERASMUS+ του τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (VET) το οποίο καλύπτει όλα τα έξοδα για τους συμμετέχοντες, τα ταξιδιωτικά και το επίδομα πρακτικής άσκησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου