20.9.18

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ- ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ...

ΠΟΛΙΤΙΚΑ σκύβαλα, αγωνιστές της "βροντής", σκεπάζοντας με αυταπάτες τα πάντα, αγωνίζονται να καπηλευτούν τις τύχες μας. 
Με την όπισθεν η πρόοδος, οι αρχές, τα ιδανικά και η Δημοκρατία.
Και μεταλλάχτηκαν οι Άρχοντες, από ευγενείς Αριστοκράτες, σε ταγοί και δούλοι των περήφανων. Αντί για τον πυρετό της δόξας προς την άγραφη Ιστορία, που κυριεύει κάθε Άρχοντα, φθάσαμε στον πυρετό της τρέλας του ΕΓΩ κάποιων ασήμαντων, που έγιναν επαγγελματίες πολιτικοί του είδους, για την δική τους καλοπέραση μόνο, μέσα από την κατακρεούργηση ιδεών, ανθρώπων και ψυχών.
Προσβολές για την χώρα και τον λαό βρέχει από παντού και αυτοί νομίζουν πως ψιχαλίζει, έχασαν την αίσθηση του Αριστοκράτη Άρχοντα, που υπηρετεί με τιμή, ιδανικά, λαούς και Ιστορίες.
Στον αστερισμό του ατομικισμού, άγονται και φέρονται ανάλογα με τα κελεύσματα και ερεθίσματα της σάρκας τους. Και λησμόνησαν Πατρίδα και λαό!
Αχ, βρε παππού, αδίκως αγωνίστηκες χάνοντας και την ζωή σου, για Πατρίδα, Ιδανικά και Ελευθερία, γιατί τώρα μας έμαθαν πως τα ιδανικά έχουν σχέση με τα δανεικά. Στον καιάδα τα περήφανα γηρατειά, για να γίνει πιο εύκολη η ζωή των μεταλλαγμένων περήφανων. Τα πάντα για την αλληλεγγύη, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα μας λένε. Υποκρισία της γελοιότητας. Όλα τούτα μόνο για τους νεοφερμένους και τους περήφανους, για όλους τους άλλους τα δικαιώματα αυτά ισχύουν για την επόμενη ζωή. Τώρα έχουν μόνο μια υποχρέωση, τον καθημερινό αγώνα στο κρεβάτι του Προκρούστη. 
Κανένας τους δεν θέλει να δώσει, μόνο να πάρουν θέλουν για να μπορούν να αγοράσουν την δόση τους για τον πυρετό της ανυπαρξίας τους. Και οι ανίκανοι έσσονται πρώτοι και οι ικανοί που αγωνίζονται να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες, θυσία στον βωμό της ονείρων μας. Το μεγαλείο του Αριστοκράτη Άρχοντα κατακτιέται, δεν απονέμεται!
Και η δικαιοσύνη σε ιστορική απόδοση. Αντί για τους κλέφτες, φυλάκισαν ισόβια τα θύματα. Το ψέμα και η υποκρισία τόσο λυπημένη στέκονται, γιατί έχασαν πια το νόημα των αξιών τους και της ύπαρξής τους. 
 
Αντωνόπουλος Κωσταντίνος
Ενεργός πολίτης Τριφυλίας.

    ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ
THN Tετάρτη το απόγευμα, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,20 έως 1,30 μέτρα περίπου, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -158,3- γραμμαρίων. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 58χρονου ημεδαπού, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Επίσης εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας Μεσσηνίας, μία (1) περίπτωση κλοπής- διάρρηξης σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 26.11.2017 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών 19 και 22 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.
                   ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΠΟΣΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ;
ΣΑΝ να μην έφτανε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί θεσμικά μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κάποια απόφαση για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, χωρίς στρατηγική αλλά κυρίως χωρίς την απαιτούμενη προσαρμογή στην ευρωπαική και εθνική νομοθεσία.
Την ίδια ώρα γεννήθηκαν ερωτήματα για την απόφαση Δημάρχου που αναρτήθηκε στην Διαύγεια σύμφωνα με την οποία ανακαλείται η...απευθείας ανάθεση για δράση η οποία όμως δεν έχει υπογραφεί από κανένα συμβαλλόμενο για την υλοποίησή του. Τουλάχιστον αυτό εκφράζεται από την ομάδα προστασίας για τα αδέσποτα. Η απόφαση σύμφωνα με τον ιστότοπο gargalianoionline αναφέρει επιγραμματικά ότι «Ανακαλούμε την αριθ.1771/13.09.2018 απόφαση Δημάρχου για την απ ́ ευθείας ανάθεση της εργασίας “ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ” στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ-ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ, ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Γ.Κ.”, με έδρα Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας, για τους λόγους που αναφέρονται στο αριθ. 13380/19.09.2018 ενημερωτικό έγγραφο». Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα είναι αδιευκρίνιστος ο αριθμός των αδέσποτων όταν εδώ και μήνες έχουμε σοβαρά περιστατικά σε Μάραθο, Γαργαλιάνους, Φιλιατρά ακόμα και στο κέντρο της Κυπαρισσίας. Πότε επιτέλους θα έρθει το θέμα στο οικείο Δ.Σ.; 
Γ.ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου