22.9.18

Θύελλα αντιδράσεων κατά της Αττικό μετρό ! «Δες ποιον έφαγες σήμερα»

Στους συρμούς κυκλοφορούν αφίσες με φωτογραφίες ζώων, με τα ανάλογα μηνύματα της vegan εκστρατείας - Για δυσφήμιση του ελληνικού κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων μιλά  η Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος  - Πυρά και κατά της Αττικό Μετρό


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η καμπάνια των Greek Vegans στο μετρό της Αθήνας. Από τις 9 Σεπτεμβρίου 184 αφίσες με μηνύματα vegan «στολίζουν» συρμούς του μετρό, στο πλαίσιο της εκστραστείας που θα διαρκέσει 28 ημέρες.

Οι εν λόγω αφίσες κυκλοφορούν με διαφορετικές φωτογραφίες ζώων, με τα ανάλογα για κάθε μία φωτογραφία μηνύματα της vegan εκστρατείας.


Μία από αυτές εμφανίζει ένα γουρουνάκι με το μήνυμα «Δες ποιον έφαγες σήμερα», ενώ μία δεύτερη αφίσα απεικονίζει ένα ψάρι με το αγκίστρι στο στόμα και η οποία γράφει: «Κάποιες κραυγές δεν ακούγονται ποτέ».

Στη θέα της καμπάνιας άμεση ήταν η αντίδραση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι οι διαφημιστικές αφίσες «προωθούν τις απόψεις ομάδων “vegan”» και στοχοποιούν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, και παράλληλα δυσφημούν το ελληνικό κρέας.


Υποστηρίζει, ακόμη, ότι η Αττικό Μετρό, δίνοντας το πράσινο φως για την δημοσιοποίηση «ομάδων χωρίς θεσμικό χαρακτήρα, φαίνεται να παίρνει θέση σε έναν διάλογο «για ένα θέμα με σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου