21.9.18

Πώς να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα Tattoo

Μέχρι σήμερα η αφαίρεση Tattoo γινόταν με τα Ruby Q Laser , που αφαιρούσε τα μαύρα Tattoo μόνο, δεν μπορούσε να αφαιρέσει άλλα χρώματα όπως κόκκινο ,κίτρινο ,και πορτοκαλί , χρειάζονταν πολλές συνεδρίες και συνήθως παρέμεινε μόνιμη ουλή . 
Μας εξηγεί ο Dr ΚΑΣΙΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Σε τέτοιες περιπτώσεις (πολύχρωμα Tattoo) οι ιατροί επέλεγαν χειρουργικές τεχνικές για αφαίρεση πολύχρωμων Tattoo , και ως γνωστό οι χειρουργικές τεχνικες θα αφήσουν πάντα αντιαισθητική ουλή .
Χάριν  στην σύγχρονη τεχνολογία των Q Switched Laser όλα αυτά αποτελούν παρελθόν γιατί τα Q Switched Laser αφαιρούν όλα τα χρώματα ανώδυνα και χωρίς να αφήνει ουλές. Η δυσκολία παρέμεινε όμως γιατί  χρειαζόταν ξεχωριστό μηχάνημα για κάθε χρώμα Tattoo .
Η καινοτομία του VN7 Q Switched Laser είναι ο συνδυασμός δύο διαφορετικών τύπων laser (το NdYAG 1064 nm laser και το KTP 532 laser) σε 1 μηχάνημα , που έχει την δυνατότητα  να εναλλάσσει τα μήκη κύματος ανάλογα με το «στόχο».
 ο συνδυασμός δυο μήκη κυμάτων και  η αυτόματη εναλλαγή των μήκους κύματος καθιστά το VN7 Q Switched Laser το απόλυτο καινοτόμο laser για την αφαίρεση Tattoo (τατουάζ) Και απογειώνει την αποτελεσματικότητα και την πολυχρηστικότητα του. με μοναδικά αποτελέσματα όπως :
•    Μας  επιτρέπει την αφαίρεση Tattoo όλων των χρωμάτων , μαύρο , μπλε , κόκκινο , κίτρινο και συνδυασμοί αυτών . που ήταν αδύνατον με τα παλαιότερης τεχνολογίας Laser
•    Μπορούμε  να αφαιρέσουμε Tattoo όλων των χρωμάτων σε μια συνεδρία την ίδια ώρα χωρίς παρενέργειες , με μοναδικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση χρόνου .
•    Μπορούμε  να αφαιρέσουμε Tattoo σε άτομα με σκούρο χρώμα επιδερμίδας (μελαχρινοί)  , είναι γνωστό ότι παλαιότερα Laser προκαλούν εγκαύματα σε μελαχρινούς

•    Μπορούμε  να αφαιρέσουμε Tattoo σε και μαυρισμένα άτομα είτε φυσικό μαύρισμα ή τεχνητό μαύρισμα (solarium) που είναι αδύνατον να γίνει με άλλα Laser
•    Μπορούμε  να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις πιο δύσκολες περιπτώσεις όπως είναι για παράδειγμα τατουάζ που έγιναν από ερασιτέχνες και όχι από επαγγελματίες .

•    Το πιο αξιοσημείωτο πλεονέκτημα είναι η πλήρης αφαίρεση Tattoo χωρίς να αφήσει ίχνη ή σκιές, και χωρίς ουλές και σημάδια .
Tattoo Tips


•    Κόστος αφαίρεσης 
Πάντα προηγείται μια εξέταση και εκτίμηση του Tattoo , μετράμε την έκταση του , αναγνωρίζουμε  το χρώμα και το βάθος του , προκειμένου να γίνει μια κατά προσέγγιση εκτίμηση για το πόσες συνεδρίες χρειάζονται , και πόσο θα κοστίσει . γενικά χρειάζονται 3-5 συνεδρίες , πάντα όμως πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η κάθε περίπτωση είναι μοναδική .

•    Είδος Tattoo
Στα επαγγελματικά Tattoo το βάθος της μελάνης στο δέρμα είναι ίδιο , ενώ στα ερασιτεχνικά (με το χέρι) το βάθος της μελάνης στο δέρμα αλλάζει από σημείο σε σημείο στο ίδιο Tattoo, γι΄αύτο είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί το ερασιτεχνικό Tattoo από ότι το επαγγελματικό .
•    Παλαιό Tattoo
Είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί ένα παλαιό Tattoo , από ότι ένα πρόσφατο (φρέσκο).

•    Ίχνος Tattoo
Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι αδύνατον να αφαιρεθεί πλήρως ένα Tattoo.συνεπώς είναι πιθανό να επιμείνει ένα ίχνος του (σκιά) .


•    Η διαδικασία
Η διαδικασία αφαίρεσης του Tattoo είναι σύντομη κρατά 5-10 λεπτά για ένα μικρό Tattoo , 10-20 λεπτά για ένα μεσαίο και 15-30 λεπτά για ένα μεγάλο Tattoo.

•    Ο πόνος
Συνήθως είναι ανεκτή και δεν χρειάζεται αναισθησία , ωστόσο αν επιθυμεί κάποιος μπορεί να αλείφουμε την περιοχή με ειδική αναισθητική κρέμα που θα μουδιάσει την περιοχή

kasimis_plastikos.jpg 
ΚΑΣΙΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου