" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

20.9.18

Τουρίστριες καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες κράτησης στην Κέρκυρα μετά… από πρόκληση σε Έλληνα!

 Σόνα Κοξ και η Βίκι Άλμπον, δύο βρετανίδες φοιτήτριες, μάζευαν για μήνες το ποσό των 2.000 για τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κέρκυρα. 
Μάταια, όμως, όπως αποδείχτηκε, καθώς οι ονειρικές εμπειρίες τις οποίες περίμεναν να απολαύσουν, εξελίχθηκαν σε δυσάρεστη περιπέτεια – εξ αιτίας σε μιας παιδιάστικης φάρσας που έκαναν σε Έλληνα λουόμενο.

Σύμφωνα με τις δύο κοπέλες, όλα συνέβησαν το βράδυ της 24ης Αυγούστου, όταν συνάντησαν στην Κέρκυρα μια παρέα Ελλήνων. Αφού γνωρίστηκαν, όπως περιγράφει η Κοξ, προκάλεσαν κάποιον από την παρέα με το όνομα Χριστόφορος, να βουτήξει στη θάλασσα μόνο με τα εσώρουχά του.
Τα γέλια τους τελείωσαν, όμως, όταν επέστρεψαν στο δωμάτιο που είχαν νοικιάσει. Εκεί τις περίμεναν αστυνομικοί για να τις συλλάβουν, καθώς οι φίλοι που γνώρισαν τις κατηγόρησαν ότι τους έκλεψαν τα ρούχα και το ρολόι τους αξίας 400 ευρώ.
«Μας ζήτησαν να τους δώσουμε τα ρούχα και το ρολόι και μολονότι τους εξηγήσαμε ότι δεν τα είχαμε κλέψει, μας πέρασαν χειροπέδες. Ο Χριστόφορος και οι φίλοι του είπαν στους αστυνομικούς ότι μας είδαν να μπαίνουμε στο ξενοδοχείο μας με τα πράγματα αυτά στα χέρια. Αυτό είναι τελείως ψέμα…» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κοξ στη Daily Mail.

Η συνέχεια ήταν χειρότερη σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους. Τις μετέφεραν σε κελί αστυνομικού τμήματος όπου «ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία που έχω ζήσει», σύμφωνα με την ίδια. Τα κελιά ήταν άθλια. Υπήρχαν λέξεις γραμμένες με αίμα στους τοίχους. Τα στρώματα ήταν σάπια και έτρεχαν υγρά. Κοιμήθηκα στο πάτωμα χωρίς ούτε ένα σεντόνι. Στο κελί μύριζε τσιγάρο».

 Οι δύο γυναίκες κατέγραφαν με τα κινητά τους τις πρωτόγνωρες-για αυτές-εικόνες όταν οι αστυνομικοί τους πήραν τα κινητά.
«Mας δόθηκε ένα απαίσιο γεύμα μέσα στην ημέρα κι όταν ζητήσαμε νερό, μας έδωσαν ένα πολύ βρώμικο. Δεν σεβάστηκαν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα…» συμπληρώνει η Κόξ.
Δύο ημέρες μετά, οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο από το οποίο αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι τη δίκη που διεξήχθη με δύο ημέρες καθυστέρηση,  γιατί οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας είχαν επιστρέψει στην Αθήνα.

Τελικά οι δύο γυναίκες αθωώθηκαν και επέστρεψαν στη Βρετανία.
«Προειδοποιώ όλους όσοι θέλουν να έρθουν στην Ελλαδα ότι μπορεί να είναι ένας όμορφος προορισμός αλλά αν τύχει να βρεθείς μπλεγμένος, θα σου φερθούν ανάλογα…» κατέληξε η Κοξ τη διήγησή της.

DailyMail

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου