3.1.19

Έγινε 100 χρόνων η "Καθημερινή"

Με την έκδοση του πρωτοχρονιάτικου φύλλου, η εφημερίδα «Καθημερινή» συμπλήρωσε  έναν αιώνα ζωής. Όπως σημειώνουν οι typologies.gr «κυκλοφόρησε για πρώτη φορά 15 Σεπτεμβρίου 1919 από τον Γεώργιο Βλάχο.
Τη σκυτάλη πήρε η Ελένη Βλάχου, η οποία και σταμάτησε την έκδοσή της κατά την περίοδο της Χούντας.
Η εφημερίδα, στη συνέχεια πουλήθηκε στον Γ. Κοσκωτά και σώθηκε από μεγαλύτερες περιπέτειες όταν αγοράστηκε από τον Αριστείδη Αλαφούζο.
Ο γιος του Θέμης Αλαφούζος, η διεύθυνση και το δημοσιογραφικό επιτελείο της εφημερίδας, συνεχίζουν την πορεία», στη νέα 100ετία.
Κι όπως έγραψε σε σημείωμά του ο σημερινός διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς:  
«Θα συνεχίσουμε, γιατί μας δίνετε δύναμη εσείς (οι αναγνώστες), γιατί οι άνθρωποι που εκδίδουν αυτή την εφημερίδα αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν, γιατί νιώθουμε μια υποχρέωση απέναντι στην ιστορία και στην παράδοση της «Κ».
»Οι βασικές αρχές της, ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια, δεν έχουν αλλάξει. Είμαστε μια εφημερίδα που πιστεύει στην πολυφωνία και θεωρεί ότι πρέπει να δημοσιεύονται όλες οι απόψεις, εκτός από εκείνες που είναι πραγματικά ακραίες. Φιλοδοξούμε να είμαστε μια κοσμοπολίτικη, εξωστρεφής εφημερίδα, που επιχειρεί να εξηγήσει έναν πολύ απρόβλεπτο και επικίνδυνο κόσμο με βάση το τι γίνεται διεθνώς. Πιστεύουμε στο ρεπορτάζ που δεν είναι άποψη αλλά πραγματική έρευνα. Έχουμε ισχυρές απόψεις, για την επιχειρηματικότητα, την παιδεία, την ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλά ακόμη. Δεν θέλουμε όμως ποτέ να είμαστε «αγκιστρωμένο ψάρι», όπως έλεγε πάντοτε σοφά ο Αντώνης Καρκαγιάννης, για κανένα κόμμα, πολιτικό ή ισχυρό παράγοντα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου