" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

3.1.19

Δήλωση Κατσίβελα για την ¨Εθνική¨ Τράπεζα στα Φιλιατρά

Ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας παίρνει θέση για το θέμα της υποβάθμισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά.

 Σε δήλωσή του αναφέρει:
 
«Με έκπληξη τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι κάτοικοι των Φιλιατρών πληροφορήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το νέο πρόγραμμα λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη, από τη θυροκόλληση του προγράμματος στην είσοδο της Τράπεζας.
»Εν μέσω παρατεταμένης περιόδου οικονομικής κρίσης και ενώ με χαρά μας αναγγέλλεται το τέλος των μνημονίων, οι κάτοικοι των Φιλιατρών και δημότες του δήμου Τριφυλίας βρίσκονται ενώπιον μιας νέας συρρίκνωσης των υπηρεσιών του Κράτους προς τον πολίτη.
»Μια πόλη, σταθερά αναπτυσσόμενη, σταδιακά υποβαθμίζεται ερήμην των κατοίκων της με αλλεπάλληλες σφραγίσεις Υπηρεσιών. Αγνοούμε τα κριτήρια με τα οποία η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έκανε την επιλογή αυτή, την οποία σαφώς θεωρούμε λανθασμένη.  Λειτουργία δύο ημέρες την εβδομάδα δεν επαρκούν για τις συναλλαγές του κοινού σε μια πόλη με εμπορική και έντονη αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, παραπέμπει δε σε υπολειτουργία του Καταστήματος που εντέλει προαναγγέλλει την οριστική σφράγισή του.
»Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής της Διοίκησης είναι η επιβάρυνση των συναλλασσόμενων με δαπάνες μετακίνησης και η απώλεια εργατο-ωρών για την εξυπηρέτησή τους από την Εθνική Τράπεζα στις άλλες πόλεις. Οι κάτοικοι θα επιλέξουν να στηρίξουν την οικονομία της πόλης τους, η οποία αποδίδει εκατομμύρια ευρώ φόρους στο Κράτος κυρίως από την αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα των κατοίκων της, αρνούμενοι την απαξίωσή της.
»Η λογική της μείωσης των λειτουργικών εξόδων της Τράπεζας θα έρθει αντιμέτωπη με τη συρρίκνωση των εσόδων της. Τη ζημία αυτή ας σκεφτεί η Διοίκηση για να αλλάξει την απόφαση της.
»Ως δήμαρχος Τριφυλίας εκφράζω την έντονη δυσφορία μου, για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Ο Δήμος θα παρέμβει και θα αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει, προκειμένου να πείσει την Διοίκηση της Τράπεζας να μην εφαρμόσει την συγκεκριμένη απόφαση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου