5.1.19

Αλλαγή του καιρού; Από Πέμπτη και βλέπουμε

Η πρόγνωση καιρού για αύριο Κυριακή (6-1-2019) των Θεοφανείων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενδιαφέρει όσους και όσες σπουδάζουν κι επιστρέφουν:  
πρόσκαιρη βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες με χιονιά στα ορεινά στην ανατολική και νότια νησιωτική χωρά. Από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια.  Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Όμως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ο όποιος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Ολικός παγετός κατά τόπους στα βόρεια. 
Στα νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτικη Στερεά, δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της  Ηπείρου και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια θαλάσσια-παραθαλασσια τμήματα.  Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από -02 (μείον 02) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Δευτέρα 07-01-2019: στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές, χιονόνερο στα νότια (κυρίως θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα), και χιονοπτώσεις στα  ορεινά-ημιορεινα καθώς και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στη Χαλκιδική, την Εύβοια, τις Σποράδες και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.  Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός. 

Τρίτη 08-01-2019: στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, λίγες νεφώσεις που το
 απόγευμα στο Ιόνιο κι απο το βράδυ θα αυξηθουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή η χιονόνερο στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.  Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακά τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο 7 πιθανώς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι τη νύχτα σε δυτικούς. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός. 

Τέταρτη 09-01-2019: νέα επιδείνωση από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές
 καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο  υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα υπόλοιπα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα. 
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα δυτικά 7 και τοπικά
 
στα πελάγη 8 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός. 

Πέμπτη και Παρασκευή 10 και 11-01-2019: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα
 δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά κι από το βράδυ της Πέμπτης και σε 
περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Την Παρασκευή
 
βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
 Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και την Πέμπτη στα κεντρικα και νοτια νοτιοδυτικοι 7 μποφορ. Θερμοκρασια: σε μικρη ανοδο την Πέμπτη στα νότια. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια  ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου