4.1.19

Δριμύ Ψύχος !!! Συνεχίζεται ο παγετός

Το έχουν καταλάβει (νοιώσει) όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας πως κύριο χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας  που επικρατεί είναι το δριμύ ψύχος.
Αέριες μάζες πολικής προέλευσης σαρώνουν από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.
Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με το θερμόμετρο να καταγράφει θερμοκρασίες κοντά στους -10 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο, με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο,  θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Να σημειωθεί ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές προκαλώντας προβλήματα από τον ισχυρό παγετό, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου