3.1.19

Η επέλαση της Σοφίας:Δείτε LIVE που χιονίζει

Η  Σοφία , το νέο κύμα κακοκαιρίας, χτυπά τη χώρα μας .
Η  «Σοφία» θα επηρεάσει τη χώρα μας έως και το Σάββατο 05/01, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιονίζει στα βόρεια και τα ορεινά της Αττικής - Απαγόρευση της κίνησης φορτηγών
Χιονίζει στα βόρεια και τα ορεινά της Αττικής, με συνέπεια η Τροχαία να προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στη Μαλακάσα και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος αποκλεισμού του οδικού δικτύου, ενώ και τα ΙΧ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών άνω των3,5 τόνων στα εξής σημεία:
1. Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, από το 6ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα, στην περιοχή των Βιλίων.
2. Στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από το 32,5 χιλιόμετρο (διόδια Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. Εξαιρούνται μόνο τα φορτηγά που κινούνται προς Χαλκίδα.
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα υπόλοιπα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, επίσης στο ρεύμα προς Θήβα στο ύψος των Βιλίων. Υπενθυμίζεται ότι παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω.

Δείτε τα υπέροχα τοπία από την «επέλαση» της Σοφίας:

Πάρνηθα
http://parnithacam2.forecastweather.gr
http://parnithacam1.forecastweather.gr

Τρίκαλα Κορινθίας
http://trikalakorinthiascam.forecastweather.gr

Βίλια Αττικής
http://viliacam.forecastweather.gr

Λίμνη Πλαστήρα
http://limniplastiracam.forecastweather.gr

Πισοδέρι
http://pisodericam.forecastweather.gr

Νεραϊδοχώρι Τρικάλων
https://neraidochoricam.forecastweather.gr

Κόζιακας
http://koziakascam.forecastweather.gr

Νυμφαίο
http://nymfaiocam2.forecastweather.gr

Ορεινή Ναυπακτία
http://oreininafpaktia.forecastweather.gr

Μέτσοβο
http://metsovocam1.forecastweather.gr/
http://metsovocam2.forecastweather.gr/

Απαγόρευση κυκλοφορίας και μπλόκο στα φορτηγά στις Αφίδνες λόγω χιονιά
Μπλόκο στα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από την Τροχαία, η οποία έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι Αρχές βρίσκονται στα διόδια των Αφιδνών κι αναγκάζουν τους οδηγούς βαρέων οχημάτων να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν.
Όσοι πέρασαν πριν επιβληθούν τα μέτρα της Τροχαίας, θα σταματούν στο ρεύμα ανόδου, στον Κόμβο του Σχηματαρίου κι όσα κατεβαίνουν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας θα σταματούν στον Κόμβο των Ραχών.
Επίσης, σταμάτησε η διέλευση των φορτηγών στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το 4ο χιλιόμετρο.
Ακόμη, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών προς Μπράλο, Δομοκό και Καρπενήσι.
Μέχρι το Σάββατο αναμένεται να επηρεάσει το μέτωπο του καιρού που ονομάστηκε «Σοφία» όλη την Ελλάδα, με πυκνό χιόνι ακόμη και μέσα στις πόλεις αλλά και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, φέρνει το μέτωπο της κακοκαιρίας «Σοφία».
Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η χιονοκάλυψη θα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη σήμερα, Πέμπτη, και την Παρασκευή. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τις βραδινές ώρες πιθανώς στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας «Σοφία» θα είναι το δριμύ ψύχος, καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και του Σαββάτου, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές προκαλώντας προβλήματα από τον ισχυρό παγετό, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου