21.5.19

Από Παρασκευή φεύγουν οι νεφώσεις με την σκόνη

Μέχρι την Πέμπτη θα συνεχιστεί η κατάσταση με τις νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Αισθητή βελτίωση θα παρουσιαστεί από την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη νέα εβδομάδα, θα είναι οι αυξημένες κατά διαστήματα νεφώσεις, οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά.
Ο χάρτης δείχνει πως η θερμοκρασία θα ανέβει μέχρι τους 30 βαθμούς σε Θεσσαλία και Κρήτη.
Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, ενώ το διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής (23 και 24/5) τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα κεντρικά και βόρεια.
Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες έως και την Πέμπτη (23/5), κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το πρωί της Παρασκευής (24/5), με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων.
·         Σχετικά υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στο Νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το meteo.gr, οι υψηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα, κατεγράφησαν: στην Κάσο 23 βαθμοί, Ποταμοί Λασιθίου 22.7 β, Σητεία 22.4 β, Τζερμιάδων Λασιθίου 21.9 β, Αμοργός 21.6 β και Άγιος Νικόλαος 21.4 β. Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου