16.10.19

10 σούπερ τροφές που εξουδετερώνουν τα ψωμάκια

Αχ και τι δεν θα δίναμε να μπορούσαμε να τρώμε όλη μέρα και ταυτόχρονα να καίμε λίπος!

Τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν τώρα πραγματικότητα, καθώς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις 10 θαυματουργές τροφές που εξουδετερώνουν το λίπος.

Το μυστικό λοιπόν για απώλεια βάρους και λίπους δεν είναι να τρως λίγο, αλλά να τρως πολύ από τις σωστές τροφές.
 

grape-fruit1. Γκρέιπφρουτ
Έχει αποδειχθεί πως δρα ως κατασταλτικό της όρεξης, ενισχύει την πέψη και τον μεταβολισμό της γλυκόζης, ενώ είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες με μόλις 42 ανά 100 γραμμάρια. Πολλοί υποστηρίζουν μάλιστα πως τρώγοντας μισό από το συγκεκριμένο φρούτο ή πίνοντας ένα ποτήρι από τον χυμό του πριν από κάθε γεύμα νιώθουν πιο χορτάτοι, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος. Είτε αυτό ισχύει, είτε όχι ο συγκεκριμένος χυμός είναι πεντανόστιμος και δεν θα μας πείραζε να πίνουμε ένα ποτηράκι πριν από κάθε γεύμα, ακόμα και αν είναι μόνο για να παίρνουμε όλα τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά.
2. Αβοκάντο
Το ολεϊκό οξύ, που αποτελεί συστατικό στα υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο, βοηθά στην απώλεια βάρους. Φάε ένα τέταρτο ως μισό αβοκάντο την ημέρα και δες την κοιλιά σου να αδυνατίζει και να γίνεται πιο επίπεδη, χάρη στα “καλά λιπαρά” και στις φυτικές ίνες που περιέχει το πράσινο αυτό φρούτο.
3. Κινόα
Πρόκειται για ένα δημητριακό, ιδανικό για όσους αποφεύγουν την γλουτένη, το οποίο ανά 100 γραμμάρια έχει μόλις 104 θερμίδες. Είναι μία τροφή, η οποία αποτελεί άριστη πηγή πρωτεϊνών, ιδανική για χορτοφάγους, και η οποία όχι μόνο είναι πεντανόστιμη σε σαλάτες και ζεστά πιάτα, αλλά έχει αποδειχθεί πως μειώνει την επιθυμία για γλυκό.

piperies_ANOIGMA4. Κόκκινη καυτερή πιπεριά
Μπροστά στην καύση λίπους, τι είναι λίγος πόνος; Μπορεί να καίγεται η γλώσσα όταν τρώμε το συγκεκριμένο λαχανικό, όμως αξίζει τον κόπο, αφού η ουσία καψαϊκίνη, που περιέχει, διεγείρει την καύση του λίπους.
5. Σόγια
Περιέχει άφθονο σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες, που διατηρούν σε σταθερό επίπεδο το σάκχαρο στο αίμα και μας βοηθούν να χάσουμε λίπος.
6. Μούρα
Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή θερμιδική αξία. Ενδεικτικά να πούμε πως τα 100 γραμμάρια έχουν μόνο 43 θερμίδες, κάνοντας τα το ιδανικό απογευματινό σνακ. Επιπλέον, τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ παράλληλα κρατούν τα επίπεδα της ινσουλίνης σταθερά.

mprokolo7. Μπρόκολο
Το λαχανικό αυτό διαθέτει μόλις 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και περιέχει άφθονη βιταμίνη C , ασβέστιο, περισσότερη πρωτεΐνη ανά γραμμάριο από το κρέας, όπως επίσης μέταλλα και βιταμίνες, που είναι απαραίτητα για την απώλεια λίπους.
8. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι προάγει την απώλεια βάρους και την τόνωση του οργανισμού, ενώ βοηθάει στο κάψιμο του κοιλιακού λίπους, αφού περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικού που μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό άμεσα.
9. Κανέλα
Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, περιορίζοντας έτσι την όρεξη μας, ιδιαίτερα αν έχουμε διαβήτη τύπου 2. Μπορεί, επίσης, να μεταβολίζει γρήγορα τη ζάχαρη. Πρόσθεσέ την λοιπόν στο γιαούρτι, στα δημητριακά, στην βρώμη ή ακόμη και στον καφέ σου.
10. Ξίδι
Σύμφωνα με μελέτες, το ξίδι βοηθά στη διαδικασία της λιποδιάλυσης, ενώ παράλληλα αποτελεί το ιδανικό dressing για σαλάτες, αφού δεν έχει θερμίδες αλλά δίνει μοναδική γεύση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου