19.10.19

Προς διάθεση 3,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια.

 Για την αξιοποίηση κονδυλίων ύψους 3.800.000 ευρώ απο μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων ( θα πρέπει να λειτουργούν εντός σχεδίου σε μεγάλες πόλεις) συζήτησαν ο περιφερειάρχης Πελοπονήσου Παναγ. Νίκας με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων.  
Η πίστωση - που μέσω υπερδέσμευσης μπορεί να φθάσει και τα 5.000.000 ευρώ -  απευθύνετα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν στις Δημοτικές Κοινότητες Αργους, Καλαμάτας, Κορίνθου, Σπάρτης και Τρίπολης.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση, σημείωσε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ότι ήταν η πρώτη ενημερωτική συνάντηση και αποσκοπούσε στην διασφάλιση της διαφάνειας απέναντι στους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να ενημερωθούν κι άλλες επιχειρήσεις και να υποβάλουν αιτήσεις.
Η χρηματοδότηση κυμαίνεται από 100.000 μέχρι 600.000 ευρώ και αφορά το 50% της επένδυσης. Εφόσον αυτή ενταχθεί, η επιχείρηση μπορεί να λάβει το υπόλοιπο 50% με χαμηλότοκο δάνειο. Οι εντάξιμες πράξεις, μεταξύ άλλων, αφορούν εξοπλισμό, εκσυγχρονισμό και καινοτομία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου