18.10.19

Δώρισε το μετάλλιό του στον Σπάρτης Ευστάθιο

Τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, επισκέφτηκε ο 87χρονος μαραθωνοδρόμος Παναγιώτης Δούσης, ο οποίος έχει δεκάδες διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις σε αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων, ενώ συνεχίζει να τρέχει με την ίδια ένταση παρά την ηλικία του.

Μάλιστα πρόσφερε στον ιεράρχη ένα χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πρόσφατα στους Βαλκανικούς αγώνες του Βουκουρεστίου. Επισήμανε ότι ο αγώνας διεξήχθη 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ονομαστικής εορτής του κ. Ευσταθίου, γεγονός που του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να επιτύχει τον στόχο του.

Τον Μεσσήνιο αθλητή, που διατηρεί επί σειρά ετών πνευματικό δεσμό με τον μητροπολίτη Σπάρτης, συνόδευε ο γαμπρός του κ. Χρ. Μπουγάδης δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης.

Ο κ. Ευστάθιος, συνεχάρη τον κ. Δούση για το ψυχικό του σθένος, αφού παρά τα όποια προβλήματα έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του, συνεχίζει να διακρίνεται σε διεθνείς αγώνες και να δίνει το παράδειγμα της υγιεινής ζωής σε μικρούς και μεγάλους.
Ακόμη επισήμανε ότι η μητρόπολή έχει τιμήσει στο παρελθόν τον Παναγιώτη Δούση, τόνισε ότι ο ίδιος αποδεικνύει εμπράκτως τις απεριόριστες δυνάμεις του ανθρώπου, τις οποίες μπορεί να εξωτερικεύσει με πίστη στο Θεό, σιδηρά θέληση κι προσήλωση στον στόχο που κάθε φορά θέτει.

Από την πλευρά του ο 87χρονος δρομέας αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές της ζωής του, που δεν τον αποθάρρυναν αλλά τον χαλύβδωσαν, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την πνευματική καθοδήγηση και την ψυχική στήριξη που του παρέχει απλόχερα.

Τέλος ο μητροπολίτης Σπάρτης ευχαρίστησε θερμά τον 87χρονο αθλητή για την τιμητική προσφορά του, υπογραμμίζοντας ότι το μετάλλιο που του πρόσφερε θα κοσμεί το γραφείο του και θα αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ψυχικής δύναμης, πίστης και ελπίδας, για όλους όσοι τον επισκέπτονται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου