17.10.19

Γιατί τα σκουπίδια "έπνιξαν" την Σπάρτη.

H κατάσταση με τα σκουπίδια έχει «ξεφύγει» σε περιοχές της Σπάρτης. 

Όπως καταγγέλουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πολίτες, παραμένουν αμάζευτα εδώ και μέρες. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τα αμάζευτα, που έχουν εναποτεθεί πλέον και έξω από τους κάδους, δημιουργώντας πρωτίστως θέμα υγείας για τους κατοίκους, αλλά και μια εικόνα δυσφημιστική για την περιοχή. Να σημειωθεί ότι τα σκουπίδια έχουν μαζευτεί σε κάποιες περιοχές της πόλης, ενώ σε άλλες παραμένουν εδώ και μέρες στους κάδους.
To προβλήμα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του FLYNews, προήλθε από συμβασιούχους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου, ενώ υπάρχουν ακόμα και ψίθυροι για ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών από το δήμο σε ιδιωτική εταιρεία.
Μετά το ρεπορτάζ, μέσω email ήρθε η απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κανακάκο. Υποστηρίζει:
«Ενημερώνουμε  τους πολίτες του Δήμου μας ότι λόγω τριήμερης στάσης εργασίας των εργαζόμενων στο ΚΔΑΥ Τρίπολης με το οποίο συνεργαζόμαστε (καθώς ενός εσωτερικού προβλήματος που είχαμε να αντιμετωπίσουμε με τα καύσιμα των απορριμματοφόρων), παρατηρηθήκαν αρκετά προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ενώ τα προβλήματα αυτά έβαιναν προς επίλυση, από την Πέμπτη 17/10/2019, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών καθαριότητας σε όλη τη χώρα προγραμματίζουν στάσεις εργασίας, αντιτιθέμενοι σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
»Θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να μην επηρεαστεί σημαντικά η λειτουργία της υπηρεσίας μας. Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι πάντα η άρτια εκτέλεση όλων των εργασιών της καθαριότητας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου