9.10.19

Τέλος οι βροχές. Και πάλι ήλιος

Η κακοκαιρία πέρασε και το σκηνικό του καιρού αλλάζει για τις επόμενες μέρες. Όση βροχή έπεσε βοήθησε λίγο τα ελαιόδενδρα. Όμως επανέρχεται πάλι ηλιοφάνεια στα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας.
Η φωτογραφία είναι από τη Σάμο και δημοσιεύτηκε στο meteo.gr. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής το πρωί της Τρίτης, κατεγράφησαν σε Ζαγορά Πηλίου(109.6 mm), Σκιάθο (42.6 mm), Βαγιωνιά Ηρακλείου (36.2 mm), Σιμωνόπετρα Αγ. Όρους (30.6 mm), Καρλόβασι Σάμου (30 mm), πόλη της Ρόδου (28.6 mm) και Ζάκυνθο (28.4 mm)
Την Τετάρτη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα υπάρχει την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 β. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Και στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 β. Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. 
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 β. Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 β. χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 β. Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 β. χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στην Κρήτη, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 β. Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου