Συνταγή για Ντοματόρυζο
Προτείνουμε μέσα από το www.vimaorthodoxias.gr
μια ακόμη συνταγή.
Ντοματόρυζο, όσο υπάρχουν ακόμη φρέσκιες (και όχι
θερμοκηπίου ή …ψυγείου) τομάτες.
Έχει ενδιαφέρον γιατί μπορεί να
προσφερθεί ζεστό ή κρύο, σαν κύριο πιάτο ή σαν συνοδευτικό.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. δυόσμος (προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
½ κ.γ. ζάχαρη
πιπέρι
αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. δυόσμος (προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
½ κ.γ. ζάχαρη
πιπέρι
αλάτι
Μόλις
μαζέψουμε τα υλικά μας ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από
μούλτι. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις
γυαλίσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Αφήνουμε τη σάλτσα να
βράσει για 5 περίπου λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Αμέσως
μετά προσθέτουμε 2 ½ κούπες νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι με άφθονο νερό.
Όταν το νερό στη κατσαρόλα πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις πάρει
βράση το ρύζι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο σιγανό και όταν το ρύζι
μείνει με λίγο ζουμάκι το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προαιρετικά προσθέτουμε στο σερβίρισμα μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο.
Κάπως έτσι δεν γίνονται τα χειμωνιάτικα λαχανόρυζο ή το πρασόρυζο; Για όσες και όσους το τολμήσουν καλή επιτυχία.