10.12.19

Νηπιαγωγός στη Θάσο ανακηρύχθηκε δασκάλα της χρονιάς !

Δασκάλα της Χρονιάς κατάφερε να ανακηρυχθεί η  Βίκυ Ξανθοπούλου, δασκάλα στο διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο της Ποταμιάς Θάσου.
Μια νηπιαγωγός από τη Θάσο ανακηρύχθηκε Δασκάλα της Χρονιάς από τον Διεθνή Οργανισμό AKS.
Η Βίκυ Ξανθοπούλου είναι δασκάλα στο διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο της Ποταμιάς Θάσου και είχε τιμηθεί και με το βραβείο «The Freedon Literacy Award» (Βραβείο ελευθερίας μέσω του γραμματισμού) από τον οργανισμό «Judith's Reading Room».
Η νηπιαγωγός, η οποία συνδυάζει το παιχνίδι με το βιβλίο μέσω της δράσης «Παίζουμε βιβλίο;», κατέκτησε , σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βραβείο διδασκαλίας «Excellence in Teaching - Teacher of the Year» (Αριστεία στη Διδασκαλία - Εκπαιδευτικός της χρονιάς).
Η κ. Ξανθοπούλου θα βρεθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να παραλάβει το βραβείο της, σε τελετή που θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι.
Η ίδια είχε δηλώσει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και στο παρελθόν πως πιστεύει βαθιά ότι η διαδικασία της μάθησης στο σχολείο «περνά» μέσα από το παιχνίδι!
Το «Παίζουμε βιβλίο;» είναι ένα πρότζεκτ αναγνωστικών εμψυχώσεων, που σχετίζεται με την κοινωνική διάσταση της εκπαίδευσης.
Η δασκάλα του νηπιαγωγείου προσπαθεί να συνδέσει τις ανάγκες των μαθητών της με τη μαθησιακή διαδικασία και να συνδυάσει τις ανάγκες των μαθητών με ένα βιβλίο που ανταποκρίνεται σ' αυτές- είτε οι ανάγκες είναι μαθησιακές, είτε κοινωνικές, είτε συναισθηματικές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου