2.1.20

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020

ΔΕΝ πέρασε ούτε από την Οικονομική επιτροπή αλλά ούτε και από το Δημοτικό συμβούλιο, η πρόταση 2 παρατάξεων για μείωση δημοτικών τελών, καθώς 5 χρόνια οι ίδιες οι παρατάξεις δεν μίλησαν καν για μείωση τελών αλλά αντίθετα αυξήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να αφήνουν...την νέα δημοτική αρχή να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά!
Ουσιαστικά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας πριν φύγει το 2019, με ψήφους της παράταξης του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη και δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων Χάιδως Παναγιωτοπούλου και Στάθη Ανδρινόπουλου, απορρίφθηκε η πρόταση των παρατάξεων Παναγιώτη Τσίγγανου και Παναγιώτη Κατσίβελα για μείωση των δημοτικών τελών ενώ θετικός φάνηκε να ήταν ο Σαράντος Κουκούμης.
Οι συντελεστές των δημοτικών τελών παραμένουν αμετάβλητοι με ότι θεσμοθετήθηκε για το 2019, ενώ οι παρατάξεις που υπέβαλλαν την πρόταση μίλησαν μεν για εξισορρόπηση των δημοτικών τελών που ακόμα ωστόσο δεν έχουν εξομοιωθεί στις 3 μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας, παραπέμποντας όπως ο κ. Μερκούρης ότι υπήρχε πρόθεση μείωση τελών αλλά όμως δεν κατατέθηκε καν επί θητείας της προηγούμενης αρχής.
Το σημαντικό στοιχείο ωστόσο που δεν κατατέθηκε στην συνεδρίαση είναι ότι η Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας τόσο επι θητείας του κ. Κόλλια όσο και επι θητείας του κ. Κατσίβελα συνεισφέρει στον κορβανά του Δήμου Τριφυλίας τα μεγαλύτερα έσοδα και μόνο φέτος επί νέας θητείας του κ. Λεβεντάκη αυξήθηκαν τα ποσά εισροών λόγω πληρωμών από την costa Navarino. Συμπερασματικά μόλις 9 δημοτικοί σύμβουλοι (Ασημακόπουλος, Αυρηλιώνης, Αντωνόπουλος, Βλάχος, Φρούσος, Παναγιωτοπούλου, Πανουσιοπούλου, Κουτρουμπής, Στριμπάκος) ψήφισαν να παραμείνουν αμετάβλητα, έναντι 5 δημοτικών συμβούλων (Τσίγγανος, Μερκούρης, Αλεξοπούλου, Τσαφαράς, Κουκούμης) που καταψήφισαν προτείνοντας μειώσεις. 

Γ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου