4.1.20

Ελικοφόρα στη βάση της Σούδας

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες.
 
Στη Σούδα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», προσγειώθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης τέσσερα ελικοφόρα τύπου Οσπρεϊ (CV-22B) και δύο μεταγωγικά C-130, προερχόμενα από το Μίλντενχολ της Αγγλίας, όπου εδρεύει η 352 Πτέρυγα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής αεροπορίας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας, τα έξι αεροσκάφη προορίζονται για επιχειρήσεις μεταφοράς Αμερικανών πολιτών ή αξιωματούχων από την ευρύτερη περιοχή του Ιράκ, σε περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά και την ενορχηστρωμένη απόπειρα εισβολή στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Στις 13 Ιανουαρίου δε, καταφθάνουν στην Ελευσίνα και άλλες μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, για συνεκπαίδευση με τις ελληνικές.  
Σε αχαρτογράφητα νερά έχει εισέλθει η σύγκρουση των ΗΠΑ με το Ιράν, μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, του δεύτερου ισχυρότερου ανθρώπου των μηχανισμών εξουσίας στο Ιράν, ενέργεια που εγείρει κίνδυνο ανάφλεξης όλης της περιοχής της Μέσης Ανατολής.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Παρασκευή ότι δεν επιδιώκει «αλλαγή καθεστώτος» στην Τεχεράνη μετά την εξόντωση του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, τον οποίο χαρακτήρισε «τρομοκράτη υπ' αριθμόν ένα» σε διεθνές επίπεδο. Υποστήριξε πως έδωσε τη διαταγή στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να σκοτώσουν τον υποστράτηγο Σουλεϊμανί για να «σταματήσει» το ξέσπασμα ενός πολέμου και «όχι να αρχίσει ένας», ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασής του λέγοντας πως ο διοικητής της Δύναμης Κουντς προετοίμαζε «άμεσες» επιθέσεις εναντίον αμερικανών στρατιωτικών και διπλωματών...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου