4.1.20

Βουλγάρα "κέρδισε" 236 χιλ. από απάτες

Μία 44χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία και η παρέα της – μέλη οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες – έγιναν πλουσιότεροι κατά 236.000 ευρώ, μέσα σε τρεις μήνες. 
Πως; 
Με το γνωστό κόλπο: 
«Μαμά (ή μπαμπά, τρακάρισα και δεν έχω να πληρώσω το γιατρό, τον δικηγόρο κλπ».
 
Όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον από μέσα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου 2019, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Δρούσαν κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, όπου κατάφεραν να εξαπατήσουν τουλάχιστον επτά άτομα και προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα από άλλα τρία, με το πρόσχημα της «άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων συνέπεια τροχαίου ατυχήματος».
Η μεθοδολογίας τους ήταν:
• η επιλογή κυρίως ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα
• οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στα σπίτια τους σε περίεργες –  ακατάλληλες ώρες
• η παρουσίασή τους, κατά περίπτωση, ως γιατροί ή τραυματισμένα συγγενικά πρόσωπα των παθόντων, που εκλιπαρούσαν για βοήθεια.
Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 56.400 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.
Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες, ανέλαβαν την υπόθεση και βρέθηκαν μπροστά στην 44χρονη από τη Βουλγαρία, που έκλαιγε με αναφιλητά μέχρι να πείσει τα θύματα της. Έτσι σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και στην ταυτοποίηση των στοιχείων αλλοδαπής δράστιδος και μελών εγκληματικής οργάνωσης, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταχτοποιηθεί ακόμη.
Σημειώνεται ότι αστυνομικοί, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019, είχαν συλλάβει την 44χρονη γυναίκα για απόπειρα απάτης σε βάρος 69χρονης γυναίκας στην περιοχή της Πολίχνης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου