2.1.20

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ !!! Έκλεισε η Χαλυβουργική

Τίτλοι τέλους για μια βιομηχανία που διαθέτει μέχρι και ιδιόκτητο λιμάνι στις εγκαταστάσεις της στην Ελευσίνα. 
Για την Χαλυβουργική ο λόγος, που ετοιμάζεται για την αναστολή των δραστηριοτήτων της. Μόλις προχθές, λίγο πριν τελειώσει το 2019, υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις. Ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας, Κων. Αγγελόπουλος, - ο πατέρας - κατέβαλε 6 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στους εργαζόμενους και έκλεισε έτσι, ένα μεγάλο κεφάλαιο που εδώ και 6 χρόνια του κόστιζε ακριβά.
Με τις κινήσεις των τελευταίων 24ωρων ανοίγει ο δρόμος για την αίτηση  υπαγωγής της βιομηχανίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ή την πτώχευση ή την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό προς εξόφληση των οφειλών στις τράπεζες.  
Η εταιρεία διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία περιλαμβάνει την έκταση που φιλοξενεί την παραγωγική της μονάδα στην Ελευσίνα και ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και άδεια ηλεκτροπαραγωγής της τάξης των 880 MW. Παράλληλα, στα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που διαθέτει η Χαλυβουργική είναι και τα δικαιώματα ρύπων  2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία  υπερκαλύπτουν  τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών. 
 Παράλληλα στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ιστορικής εταιρείας «Χαλυβουργική», αναμένεται να προχωρήσουν και οι τράπεζες, μετά την αποχώρηση του συνόλου των εργαζομένων και της διοίκησης, που ολοκληρώθηκε, με τον τρόπο αυτό, 30 Δεκεμβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου