24.1.20

Ναός 37.000 πιστών στη Ρωσία

Ο μεγαλύτερος ναός της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα κατασκευαστεί στα Ουράλια. Τα σχέδια είναι έτοιμα και οι εργασίες θα αρχίσουν φέτος, είπε η Ζάννα Ρυγάμπτσεβα, επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής στην περιοχή Σβερντλοφσκ και διευκρίνησε ότι θα μπορεί να δεχτεί 37 χιλιάδες πιστούς.

Ο υπό ανέγερση ναός θα έχει διαστάσεις 108μ.Χ 108μ. και ύψος 77 μέτρων. 
Θα είναι η μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο» διευκρίνισε η εκπρόσωπος.
Οι σημερινές εκκλησίες δεν έχουν αρκετό περιθώριο επέκτασης για όλους τους προσκυνητές, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται και η ιδέα για την ανέγερση του καθεδρικού ναού της Σοφίας του Θεού εμφανίστηκε πριν από 2,5 χρόνια.

Πάντως η υπηρεσία Τύπου της Επισκοπής του Εκατερινγκμπουργκ _ της Αγίας Πετρούπολης δηλαδή _ ανέφερε ότι δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια για την οικοδόμηση μιας τέτοιας εκκλησίας.
Μέτωπο της Ρωσίας δεν έχει καμία σχέση με το έργο της εκκλησίας. «Είναι η προσωπική μου ιστορία», δήλωσε η Ρααμπτσέβα, προσθέτοντας ότι το έργο για το πρώτο περίγραμμα της εκκλησίας, 108×108 μέτρα, θα αρχίσει φέτος.

Πάντως η υπηρεσία Τύπου της Επισκοπής του Εκατερινγκμπουργκ ανέφερε ότι δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια για την οικοδόμηση μιας τέτοιας εκκλησίας.

Η επικεφαλής της περιφερειακής εκτελεστικής επιτροπής δήλωσε ότι το Λαϊκό Μέτωπο της Ρωσίας δεν έχει καμία σχέση με το έργο της εκκλησίας. «Είναι η προσωπική μου ιστορία», δήλωσε η Ρααμπτσέβα, προσθέτοντας ότι το έργο για το πρώτο περίγραμμα της εκκλησίας, 108×108 μέτρα, θα αρχίσει φέτος.

Πάντως η υπηρεσία Τύπου της Επισκοπής του Εκατερινγκμπουργκ ανέφερε ότι δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια για την οικοδόμηση μιας τέτοιας εκκλησίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου