23.1.20

Συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας και προέδρων Κοινοτήτων με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για θέματα ασφάλειας

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού και η οποία αποτέλεσε συνέχεια των επαφών του Δημάρχου με τον κ. Χρυσοχοΐδη, κατά την παρουσία του τελευταίου στην Καλαμάτα, συμμετείχαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Άριος, Αρφαρών,  Αριοχωρίου, Μικρομάνης και Πλατέος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων παρουσίασαν στον κ. Χρυσοχοΐδη την κατάσταση που καθημερινά βιώνουν οι κάτοικοι περιοχών του Δήμου και ζήτησαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας, την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή καθώς και την εξέταση δημιουργίας Τμήματος ή άλλης δομής που να εξυπηρετεί τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. στην κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά του ο Υπουργός, έδειξε να είναι καλά ενημερωμένος, σύμφωνα με τα όσα ως πληροφόρηση έλαβε, τόσο κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα, όσο και μέσω των αναφορών που περιλαμβάνονταν στο υπόμνημα που ο Δήμαρχος του κατέθεσε στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο αλλά και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση προέδρους των Κοινοτήτων, που αγωνιούν για το ζήτημα αυτό, πως πέραν του επιχειρησιακού σχεδίου για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας, υπό εξέταση και σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας είναι η δημιουργία ενός επιχειρησιακού κέντρου -στο πρότυπο αυτού που λειτουργεί σήμερα στο Δήμο Αθηναίων- με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και των δυνάμεων που διαθέτει η Δημοτική Αστυνομία, κάτι που θα ενισχύσει τη δύναμη στη Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Παράλληλα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε πως μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα επισκεφτεί εκ νέου την Καλαμάτα, ώστε να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο και να προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Υπήρξε σήμερα μία εποικοδομητική συζήτηση επί προβλημάτων που συνδημότες μας καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν σε επίπεδο ασφάλειας. Ενημερώσαμε τον Υπουργό και ζητήσαμε άμεσα μέτρα. Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο, ωστόσο οφείλουμε -κι αυτό κάνουμε-, να διεκδικούμε για τους συνδημότες μας. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας δεν αποτελεί προτεραιότητα, είναι προϋπόθεση και το Κράτος οφείλει να πράξει τα ανάλογα. Υπήρξαν δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργού και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε, ωστόσο μαζί με τους προέδρους των Κοινοτήτων, αναμένουμε και θα πιέσουμε γι’ αυτό, όλα όσα αποφασίσαμε να τα δούμε άμεσα να υλοποιούνται». 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου