24.1.20

Όχι με πυρετό στο σχολείο μαθητές και εκπαιδευτικοί

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων - από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο - που έχουν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης «δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο». Τουλάχιστον για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ένα 24ωρο, αφού υποχωρήσει, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών. 
Αυτό επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας με εγκύκλιο προς τις διευθύνσεις όλων των σχολικών μονάδων της χώρας.
Στην εγκύκλιο περιγράφονται αναλυτικά τα συμπτώματα της γρίπης, τα προληπτικά μέτρα, αλλά και οι τρόποι αντίδρασης στις σχολικές μονάδες που θα εμφανιστούν κορύσματα.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται κοριτσάκι δύο ετών από τον Πύργο Ηλείας. Όπως αναφέρει  ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, στο dete.gr το παιδί νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες στη Μονάδα και δεν είχε εμβολιαστεί. Το επίσημο αποτέλεσμα από το Ινστιτούτο Παστέρ έδειξε ότι το κοριτσάκι προβλήθηκε από τον ιό της γρίπης Η3Ν2 και είναι συγγενικός με τον Η1Ν1. «Η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά σταθερή και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε» επισημαίνει.
Ο κ. Ηλιάδης με αφορμή το περιστατικό επισημαίνει ότι λόγω της σοβαρής έξαρσης του ιού της γρίπης χρειάζεται όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να υπογραμμίζει με έμφαση την ανάγκη, όταν υπάρχουν συμπτώματα «να πηγαίνουμε στον παιδίατρο. Ως προς τον εμβολιασμό των παιδιών αυτό θα το κρίνει ο παιδίατρος του κάθε παιδιού», εξηγεί.
Προ ημερών στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου νοσηλεύτηκε και ένα 15χρονο αγόρι με γρίπη, το οποίο έχει πάρει εξιτήριο από τη Μονάδα, το οποίο επίσης δεν είχε εμβολιαστεί, αναφέρει.

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ
Στο κόκκινο βρίσκεται η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με τον νέο διοικητή Χρήστο Χριστόπουλο. Αύξηση παρουσιάζει και η Ν. Μονάδα  Αμαλιάδας.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι μόνο την Πέμπτη η πληρότητα στο Νοσοκομείο Πύργου ξεπέρασε το 95%, ενώ ασφυκτικά γεμάτη είναι η Παθολογική Κλινική που δέχεται αυτή την στιγμή τα περισσότερα περιστατικά. Σε λειτουργία ήταν 49 κλίνες για την εξυπηρέτηση των ασθενών, ενώ η δυναμική της κλινικής είναι μόλις 36 κλίνες.

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Σε έξαρση βρίσκονται οι ιώσεις και στην Περιφερειακή Ενότητα  Σερρών, με συνέπεια να έχουν αδειάσει νηπιαγωγεία  και δημοτικά σχολεία. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξενοφών Παπασταμόπουλος στα νηπιαγωγεία δεν προσήλθε το 60%  μαθητών και το 40% στα δημοτικά σχολεία, ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια δεν προσήλθε λόγω γρίπης το 25% των μαθητών. Κλειστό παρέμεινε καθώς δεν προσήλθαν τα παιδιά το νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου. Όπως είπε η τάση απουσιών, λόγω γρίπης είναι αυξητική, ενώ έχει εκδώσει οδηγίες  για την λήψη προληπτικών μέτρων σε όλα τα σχολεία.
Στο μεταξύ ο νομίατρος Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης έκανε λόγω για ταχεία εξάπλωση των ιώσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου