23.1.20

Δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων

Δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων ανδρών για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ συνελήφθη ένας 36χρονος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, οι άλλοι τρεις που κατηγορούνται είναι ηλικίας 18, 21 και 53 ετών, ενώ όλοι διαμένουν σε περιοχές της Αττικής.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από ψηφιακή ανάλυση και διαδικτυακής έρευνας, εντόπισε τους συγκεκριμένους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, ο 53χρονος κατηγορούμενος συνομιλούσε διαδικτυακά με 14χρονο, το 2017, ενώ αντάλλαξαν γυμνές φωτογραφίες, καθώς και μηνύματα ερωτικού περιεχομένου.
Από την αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων, ενώ εντοπίστηκε και ο τόπος κατοικίας τους. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πριν από λίγες ημέρες, στις οικίες των κατηγορούμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κάρτα ψηφιακής αποθήκευσης (SD), καθώς 3 κάρτες τηλεφωνικών συνδέσεων (SIM).
Ταυτόχρονα, από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, στις τρεις περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των ισάριθμων κατηγορούμενων σε παράνομη δραστηριότητα, ενώ στην τέταρτη περίπτωση, του 36χρονου, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη. Οσον αφορά τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου