24.1.20

ΜΕΣΣΗΝΗ - Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

      Ο αγροτοκτηνοτροφικος σύλλογος Μεσσήνης που βρίσκεται σε κινητοποίηση εδώ και 4 ημέρες συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ . Καλεί τους αγρότες της Μεσσήνης και όλους τους αγρότες από όλη την Μεσσηνία να συμπαραταχθούν με τα τρακτέρ τους στο αγωνιστικό μπλόκο. Κάθε αγρότης, μαζί με τα τρακτέρ του και τα μηχανήματα του να μπει στον αγώνα.

    Συνεχίζουμε καθημερινά την συγκέντρωση των τρακτέρ μας στο σταθμό της Μεσσήνης
    Ανοιχτή συνέλευση του Συλλόγου  το Σάββατο 25-1-2019 στις 7 μμ στο χώρο του μπλόκου
    Ημέρα αλληλεγγύης την Κυριακή 26-1-2019



Όλοι στην κινητοποίηση την πέμπτη 30-1-2019 στο διοικητήριο στην Καλαμάτα με τα μηχανήματα μας

Προσυγκέντρωση 9 πμ στο μπλόκο της Μεσσήνης



Συνεχίζουμε καθημερινά να διεκδικούμε:

1.       Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση .

2.      Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών ,  και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο την διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για της παράνομες Ελληνοποιήσεις η οποίες υποβαθμίζουν   τα αγροτικά προϊόντα. 

3.      Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους  από το Καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων , μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , αποκλειστικά δημόσια υγεία και πρόνοια .

4.      Να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα , κατάργηση προκαταβολής φόρου και  τεκμηρίων διαβιώσεις .

5.      Κόστος  παραγωγής:

    Αφορολόγητο πετρέλαιο
    μείωση τιμής αγροτικού     ρεύματος
    κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής ( αγροτική οδοποιία , αρδευτικά , αντιπλημμυρικά )

6.      Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα . Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών , αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ , κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100 % της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός

7.      Να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τις ανάρτησης των δασικών χαρτών του 1945 και αντικατάσταση τους , με νεώτερους και σύνδεση με το ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους αγροτοκτηνοτρόφους .

8.      Αύξηση  ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς  , να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία , ΕΦΚΑ , ΕΛΓA.Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας – χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ

9.      Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και  η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών .    

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου