24.1.20

Έφαγε τις επιχορηγήσεις στα μπαρ

Ένας 57χρονος καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Drexel, στις ΗΠΑ, υπεξαίρεσε 165.000 ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις, που προορίζονταν για έρευνα, ξοδεύοντάς τα σε στρίπερς, μπαρ, ακόμη και αγορές στο iTunes.

Οι εισαγγελικές αρχές της Πενσιλβάνια απήγγειλαν στον καθηγητή τις κατηγορίες της κλοπής μέσω απάτης και της παράνομης υπεξαίρεσης, που τιμωρούνται, μάλιστα, ως κακουργήματα στην εν λόγω πολιτεία.

Ο Nwankpa, όπως είναι το όνομά του, είχε διατελέσει πρώην πρόεδρος του τμήματος μηχανικής στο πανεπιστήμιο, οπότε είχε πρόσβαση στα ταμειακά διαθέσιμα της σχολής. Υπολογίζεται, λοιπόν, πως ξόδεψε, συνολικά, από το 2007, περισσότερα από 96.000 δολάρια από τα ταμεία του πανεπιστημίου σε στριπτιτζάδικα και μπαρ, και επιπλέον 89.000 δολάρια σε αγορές μέσω iTunes, γεύματα και άλλες αγορές. Μάλιστα, αποδείχθηκε πως περνούσε συστηματικά τις επισκέψεις του στις στρίπερς ως έξοδα σίτισης.

Το 50% των συναλλαγών του γινόντουσαν σαββατοκύριακα, ενώ 6 στις 10 χρεώσεις αφορούσαν σε διασκεδάσεις του από τα μεσάνυχτα έως τις 2 τα ξημερώματα.

Ο Nwankpa τέθηκε σε αργία, ενώ επέστρεψε 53.328 δολάρια και λίγο αργότερα παραιτήθηκε. Το πανεπιστήμιο πλήρωσε 190.000 δολάρια σε διακανονισμό μετά από ομοσπονδιακή έρευνα για κατάχρηση κρατικών επιχορηγήσεων από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Ενέργειας, καθώς και από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου