" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

27.1.20

Μακρυά από μανιτάρια που δεν ξέρουμε

Θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση άγριων (και μόνο) μανιταριών. Ιδιαίτερα όσοι ζουν σε αγροτικές περιοχές, μακριά από αστικά κέντρα.
Μόνο τα «βιομηχανικά», αυτά που πωλούνται σε μανάβικα και σούπερ μάρκετ, συσκευασμένα  σε σακουλάκια
Δεκάδες περιστατικά δηλητηριάσεων, από άγρια μανιτάρια, καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα, λόγω άγνοιας του πληθυσμού και της αδυναμίας διάκρισης μεταξύ εδωδίμων και δηλητηριωδών. Η διάκριση αυτή είναι πρακτικά αδύνατη χωρίς τις ειδικές μεθόδους ταυτοποίησης.
Περίπου 90 περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων έχουν καταγραφεί, σε όλη τη χώρα, τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τεκμηριωμένη πληροφόρηση του Κέντρου Δηλητηριάσεων, στην Ελλάδα φύονται περίπου 2.000 είδη μανιταριών (muscaria και phalloides), που προκαλούν δηλητηρίαση με διαφορετικό χρόνο έναρξης των συμπτωμάτων μετά το γεύμα.
Από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας:
ενημερώνεται το κοινό και ιδιαίτερα οι ομάδες πληθυσμού που ζουν εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, για την απόλυτη αποφυγή κατανάλωσης άγριων (και μόνο) μανιταριών, επισημαίνοντας ότι αν υπάρχουν συμπτώματα συμβατά με δηλητηρίαση απαιτείται άμεση επικοινωνία με το Κέντρο Δηλητηριάσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου