28.3.20

ΒΙΝΤΕΟ - Μαρτυρίες Ελλήνων από τις ΗΠΑ: Σε λίγο θα είμαστε η νέα Λομβαρδία

Δεν υπήρχε η απαραίτητη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και από πλευράς Αρχών, αναφέρει Ελληνας κάτοικος της Νέας Υόρκης

Κραυγή αγωνίας από Ελληνες που ζουν στις ΗΠΑ για τα μέτρα που δεν έχουν ληφθεί σχετικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του Αλέξανδρου Λαφαρά κατοίκου Νέας Υόρκης, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA  περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ.
«Ιδιαιτέρως σοβαρή είναι η κατάσταση εδώ, και μέχρι τέλος Απριλίου ίσως να μιλάμε για τη νέα Λομβαρδία.
Στις 10 Μαρτίου τα κρούσματα ήταν 140, δέκα μέρες αργότερα ήταν 7.100.
Σήμερα έχουμε κοντά στα 45.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα μισά κρούσματα των ΗΠΑ είναι στη Νέα Υόρκη.
Δεν υπήρχε η απαραίτητη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και από πλευράς Αρχών.
Η Νέα Υόρκη είναι σε έκτακτη ανάγκη, ο κυβερνήτης της πολιτείας δεν ακύρωσε για παράδειγμα την παρέλαση του Αγίου Πατρίκιου από την αρχή», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Παλαιοδήμο, γιατρό σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, τα κρούσματα του ιού, μόνο την περιοχή της Ν. Υόρκης ανέρχονται σε περίπου 3 – 5 χιλιάδες καθημερινά, ενώ ακόμη η πανδημία δεν βρίσκεται σε έξαρση.
«Δεχόμαστε μεγάλη πίεση, όχι όσο δέχεται η Ιταλία και η Ισπανία», είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News του Ν. Ευαγγελάτου.
Το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται ο κ. Παλαιοδήμος άρχισε να προετοιμάζεται για τον ιό τον Φεβρουάριο, ενώ τώρα υπάρχει σχέδιο ώστε οι καφετέριες και τα γραφεία του νοσοκομείου να μετατραπούν σε κλίνες ασθενών αν χρειαστεί. Το νοσοκομείο διαθέτει 75 ΜΕΘ, οι οποίες τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν σε 150.
«Η θνησιμότητα η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι μικρή θα αυξηθεί».
Ηλικιωμένοι ζητούν από τους συμπολίτες τους  να μείνουν σπίτι
 
Την ίδια στιγμή συγκίνηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ, βίντεο ηλικιωμένων που ζητούν από τους συμπολίτες τους να μείνουν σπίτι, ώστε να προστατέψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ένωσαν τις φωνές τους σε ένα βίντεο υπέρ της αυτοαπομόνωσης, ώστε να μην αυξηθεί η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το αποτέλεσμα συγκινεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου