27.3.20

ΕΣΗΕΑ: Μόνο σωστές ειδήσεις

Η διοίκηση της Ένωσης Συντακτών ΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την ευκαιρία της εξάπλωσης του κορονοϊού και του όγκου δουλειάς που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δημοσιογράφοι - μέλη της. 
Και κυρίως να ξεχωρίσουν τις πραγματικές από τις "ψεύτικες" ειδήσεις. Το πλήρες κείμενο: 

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ενημέρωση των πολιτών κάτω από τις δυσκολότατες συνθήκες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Σ’ αυτή τη κρίσιμη συγκυρία ο Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτελούν σημαντικό και καθοριστικό έργο.      Οι δημοσιογράφοι καθημερινά με αυταπάρνηση ανοίγουν ένα παράθυρο στον κόσμο, για τους πολίτες που πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους .
 Σε αυτή τη μάχη της ζωής οι δημοσιογράφοι έχουν τη δική τους καθοριστική συμβολή, πάντα με σεβασμό στον κώδικα δεοντολογίας καθώς οι πολίτες περιμένουν:
-Πραγματικές και καλά διασταυρωμένες ειδήσεις
-Ενημέρωση για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για να προστατευθούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν τους γύρω τους και 
-Πληροφορίες με ψυχραιμία, χωρίς επιπόλαιη διαχείριση και ερμηνεία των επίσημων ανακοινώσεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είναι δίπλα στους συναδέλφους και τους υπενθυμίζει ότι για τη δική τους προστασία πρέπει να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που συνιστούν οι αρμόδιες αρχές και να τονίζουν στους πολίτες τόσο την αναγκαιότητα όσο και τον τρόπο εφαρμογής τους, ώστε να αντιμετωπιστεί με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες ο ιός. Αυτή τη μάχη που δίνει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία θα την κερδίσουμε…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου